Troels Lund har måske brudt ministeransvar
Troels Lund Poulsen kan måske have overtrådt skattelovgivningen, forvaltningsloven og ministeransvarlighedsloven, mener professor. Foto: Scanpix/Casper Christoffersen
Daværende skatteminister Troels Lund Poulsen kan have brudt ministeransvarlighedsloven, mener professor i offentlig forvaltning.

Det er ikke kun departementschef Peter Loft, der kan komme i klemme omkring skatteministeriets indblanding i Helle Thornings skattesag.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen kan nemlig have overtrådt loven om ministeransvarlighed. Det vurderer professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet, Henning Jørgensen.

Det skriver JP.

Henning Jørgensen sammenligner sagen om departementschefen Peter Loft og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens rolle i Helle Thornings skattesag med Tamil-sagen.

"Hvis det er sådan, og det er der meget der tyder på, at ministeren er orienteret i en eller anden forstand eller måske endda har handlet direkte aktivt for at få gjort noget i den her sag, så er vi faktisk ude, hvor der næsten kan rulle en snebold som i Tamil-sagen, hvor ministeransvarlighedsloven også kan være overtrådt," siger han til Newspaq.

I går bad skatteminister Thor Møger Pedersen om en redegørelse af sagen fra Peter Loft og direktøren i Skat København.

Peter Loft har angiveligt haft fem møder i skatteministeriet før Skat København traf deres afgørelse.