Arbejdsskadet kan kun arbejde to timer: Får høj erstatning selvom sagen ikke er afsluttet

Arbejdsliv
En renovationsmedarbejder får penge udbetalt hver måned, selvom hans arbejdsskadesag endnu ikke er overstået. (Foto: Foto: Bjarke Bo Olsen/Scanpix/Arkiv)

Selvom myndighederne stadig ikke har afklaret hans sag 100 pct. får en arbejdsskadet renovationsmedarbejder penge hver måned i erstatning.

Mange arbejdsskadede venter i lang tid på besked, om de får erstatning. Men nu modtager en renovationsarbejder en foreløbig afgørelse, der betyder, at han begynder at modtage penge løbende. Og endda et forholdsvist højt beløb hver måned.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ankestyrelsen har i en principafgørelsen bedømt, at renovationsarbejderens lyskebrok har berøvet ham hele 85 procent af hans arbejdsevne. Afgørelsen er midlertidig. Først senere kommer den endelige afgørelse.

Hvis den endelige afgørelse svarer til den midlertidige, så vil renovationsarbejderen kunne bytte en del af den løbende udbetaling til en stor sum på én gang. Det vil sandsynligvis kunne indbringe ham et millionbeløb til den tid.

Der har altid været mulighed for at træffe midlertidige afgørelser i arbejdsskadesager. Men det er tit endt med forholdsvis lave løbende udbetalinger.

Men denne afgørelse viser, at midlertidige erstatninger også kan være forholdsvis høje. Det danner retningslinje i fremtidige lignende sager.

- Det er glædeligt, hvis der fremover tilkendes højere og mere realistiske midlertidige erstatninger.

Det siger advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen hos Penta Advokater i Vejen i Sydjylland.

Renovationsarbejderen har været i arbejdsprøvning og kan kun arbejde to gange to timer om ugen.

Men hans jobmæssige situation er endnu ikke helt afklaret, mener myndighederne. Derfor vil de ikke endegyldigt fastsætte hans erstatning.

Men afklaringen af hans fremtid er så langt, at der godt kan træffes en midlertidig afgørelse. Det er nemlig sikkert, at han aldrig kommer til at køre med skrald igen. Han kommer ikke til at tjene så godt, som han gjorde førhen.

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko