Mand dræbt ved mejetærsker: To år efter er sagen endnu ikke afsluttet

En 45-årig mand mistede livet i en tragisk ulykke for to år siden, men siden da er der intet sket i sagen.
Foto: Henning Bagger/Scanpix

14. august 2015 mistede en 45-årig mand livet, da han i nattemørke med en mejetærsker høstede raps på en mark ved Hobro. Men næsten to år efter dødsulykken er den tragiske sag endnu ikke blevet afsluttet, skriver Fagbladet 3F.

Patruljecenter Himmerland under Nordjyllands Politi oplyser, at man fortsat venter på en indstilling fra Arbejdstilsynet.

Det bekræfter Lars Flindt Pedersen, der er pressechef i Arbejdstilsynet.

- Vi har gennemgået sagsforløbet i den dødsulykke, der skete den 14. august 2015. Vi kan bekræfte, at politiet stadig venter på den endelige indstilling fra Arbejdstilsynet. Årsagen til, at de ikke har fået den endnu er, at det er en kompliceret sag, hvor det fortsat udestår mere præcist, hvilket ansættelsesforhold der faktisk var tale om, udtaler Lars Flindt Pedersen

Den 45-årig mand i mejetærskeren var indehaver af et eksternt firma og ansat til den konkrete høstopgave af firmaet Knud Kristensen ApS. Kartofler Engros og Eksport i Møldrup, som ejer mejetærskeren, der var godkendt til høsten.

Den lange sagsbehandlingstid kommer bag på direktøren hos Knud Kristensen ApS. Kartofler Engros og Eksport, Jens Albæk Kristensen. Ifølge ham var ansættelsesforholdet simpelt: Den 45-årige mand var hyret ind som vikar til den konkrete høstopgave på rapsmarken. Lige som han tidligere havde været hyret ind til konkrete opgaver.

- Så det er nyt for mig. Vi har fået at vide, at sagen var afsluttet for vores vedkommende, siger Jens Albæk Kristensen.

Virksomheden fik efter ulykken to strakspåbud af Arbejdstilsynet, som hurtigt blev efterkommet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.