Onsdag blev der uddelt Michelin-stjerner til 22 af landets restauranter. Men kun otte ud af de 22 restauranter har overenskomst med 3F.
Det skriver Fagbladet 3F.
- Et stort tillykke til de restauranter, der nu er tildelt Michelin-stjerner, og specielt dem, der samtidigt har ordnede forhold for de ansatte via en 3F overenskomst. De fortjener en særlig omtale, fordi de viser, at de bedste restauranter herhjemme ikke blot sørger godt for gæsterne, de sørger også for de ansatte, siger John Frederiksen, næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.
"Ufleksibelt og dyrt" lyder kritikken om overenskomsterne fra resten af gourmetkøkkenerne. Men det stemmer på ingen måde overens med virkeligheden, mener kommunikationsansvarlig, Trine Ipsen, fra Gastromé i Aarhus, der for andet år i træk har fået tildelt den eftertragtede stjerne.
- Det er en gammel tradition for os at have overenskomst. Det er god stil. Michelin-stjerne eller ej - det kan sagtens lade sig gøre at drive restaurant med overenskomst, siger Trine Ipsen og uddyber:
- Det holder på medarbejderne, at der er ordnede løn- og arbejdsvilkår og smitter af på deres lyst til at stå op hver morgen og gå på arbejde.
På Sjælland ligger seks af de otte restauranter med overenskomst. De er AOC, Era Ora, Formel B, Kokkeriet, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro. I Jylland ligger de sidste to restauranter, som er Gastromé og Henne Kirkeby Kro.
- AOC
- Era Ora
- Formel B
- Kokkeriet
- Kong Hans Kælder
- Søllerød Kro
- Gastromé
- Henne Kirkeby Kro
UDVID