Togene stadig hårdt ramt af regn
Vandet driller stadig DSB, Banedanmark og københavnerne. Foto: Kristoffer Gravgaard
Det tager længere tid end først antaget at reparere vandskaderne efter skybruddet i lørdags. Flere tog er stadig aflyst indtil på lørdag.

Vandet volder fortsat store problemer for togene på Sjælland.

Banedanmark melder om omfattende signalskader, som vil tage et par dage at ordne.

"Skybruddet og en efterfølgende kortslutning har givet massive og meget omfattende skader i centralsikringsanlægget på Østerport Station. Vi arbejder benhårdt på at udbedre skaderne, og fra lørdag kan vi igen åbne for togtrafikken," siger Søren Boysen, områdechef i Banedanmark.

Særlig slemt står det til mellem København H og Østerport, hvor vandet har lukket helt ned for togene. Først når anlægget igen fungerer korrekt, er det sikkerhedsmæssigt forsvarligt at åbne for togtrafikken igen.

"Østerport Station er et trafikalt knudepunkt, og derfor kan følgerne efter de massive skader beklageligvis mærkes af passagerne både på Kystbanen og i den sjællandske regionaltrafik," forklare Søren Boysen.

Passagerne opfordres til at holde sig ajour om hvordan trafikken kører via Banedanmarks, DSBFirsts eller DSB's hjemmesider. På torsdag vil passagererne også kunne orientere sig om trafikken fra lørdag.

Den nye køreplan gælder resten af ugen - til og med fredag den 8. juli.

Se alle detaljerne i køreplanen her