Tønderpigen om sin fars løsladelse: Han kunne gøre det igen
Nadja, den ældste pige i Tøndersagen, fortæller i dag i et langt interview med Politiken, hvor skidt hun har det i dag. Hun er lige nu indlagt på en psykiatrisk afdeling. Hendes far, der begik de modbydelige overgreb mod hende og søsteren, løslades snart. Polfoto/arkiv (modelfoto)
Den ældste pige i Tøndersagen står frem og fortæller om et hårdt år med mange selvmordsforsøg. Hendes far løslades snart, og det plager hende voldsomt.

Den ældste pige fra danmarkshistoriens største sag om svigt, seksuelle overgreb og vold mod børn, fortæller i dag i et langt interview med Politiken, hvordan 2014 blev et hårdt år for hende.

Den i dag 21-årige Nadja, som hun kaldes, er lige nu indlagt på en psykiatrisk afdeling, hvor hun har det “ad helvede til.”

- Jeg har det som om jeg ligger i respirator og bliver holdt kunstigt i live. Jeg gør kun de mest basale ting, trækker vejret, spiser tre gange om dagen, sover lidt. Men jeg føler ikke, at jeg lever, siger hun til Politiken.

Nadja fortæller i interviewet, hvordan hun flere gange insisterende har forsøgt at tage sit eget liv.

Han kan ikke mærke andre mennesker

Hendes far, der begik modbydelige overgreb mod sin datter og blandt andet lejede hende ud til fremmede mænd, har snart afsonet sin straf på 10 års fængsel for de forbrydelser han begik mod både Nadja og hendes lillesøster. Nadja har det meget svært med hans løsladelse.

Til Politiken siger hun:

- Jeg synes, det er dybt forkert, at han skal ud. For han kan ikke sætte sig ind i andre menneskers følelser. Han kan ikke mærke andre mennesker. Jeg tror ikke, han har lært noget som helst, og jeg tror, han kunne finde på at gøre det igen. Jeg har sørget for, at han har fået et polititilhold mod at nærme sig mig, for jeg vil gerne have, at han holder sig langt væk, siger Nadja.

2014 blev året hvor Nadja fik en stor erstatning fra Tønder Kommune, der dermed har erkendt det enorme svigt fra systemets side.

Nadjas største ønske er, at få en ny familie. En plejefamilie, der kan give hende den omsorg, hun aldrig fik som barn. Indeni er hun stadig syv år, siger hun.

Læs hele interviewet her