To lærere slået ned midt i arbejdstiden: Motivet ukendt

En gruppe unge ballademagere tvang sig adgang til en skole i Haderslev og slog to lærere ned.
Sønder Otting Skole i Haderslev.
Sønder Otting Skole i Haderslev. Foto: Google Streetview

En voldsom episode fandt onsdag eftermiddag sted på Sønder Otting Skoles ungeunivers i Haderslev. En gruppe af unge ballademagere tvang sig klokken 13.45 adgang til skolen og ville have fat i skolelederen.

De var højtrøstede og målrettede og gik ind på skoleledelsens kontor. Der opstod tumult og to lærere blev slået ned og måtte en tur på skadestuen, inden de tre til fire unge mænd stak af i en bil. Det skriver Jydske-Vestkysten

En mandlig afdelingsleder blev skubbet omkuld og faldt ned på en rist, og en mandlig lærer blev slået et par gange omkring det ene øre.

Morten Oldrup, børne- og ungechef i Haderslev Kommune, ankom til skolen tre kvarter efter den voldsomme hændelse, og flere af skolens personale var efter optrinnet dybt chokerede.

Mødte på job torsdag

Torsdag var de to voldsramte lærere tilbage på skolen, og de har det efter omstændighederne godt, lyder det fra Morten Oldrup.

- De mødte begge ind på arbejde her til morgen. Vi har en dygtig personale- og ledelsesgruppe, som har støttet godt op om dem. Der er også blevet taget godt om eleverne, siger han til Avisen.dk.  

Hverken skoleledelsen eller politiet har endnu fået klarhed over, hvad de unge mænds motiv har været. Ifølge Morten Oldrup har mændene ikke haft et udstående med skolelederen, som de ville have fat i.  

Sikkerheden strammes op

Sønder Otting Skole har ikke tidligere oplevet lignende episoder, og børne- og ungechefen mener da også, at sikkerheden på skolen er god nok. Men efter onsdagens hændelse bliver der dog strammet op, slår han fast.

- Sikkerheden er fin, men dermed ikke sagt, at vi ikke kan gøre det bedre. Vi har overvågningskamera på skolen, men vi strammer op på alle sikkerhedsprocedurer nu, lyder det.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker sagen og forsøger at klarlægge et motiv. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.