23-årige Camilla: Derfor støtter jeg blokade ved Tivoli
Camilla Iris Jensen støtter medarbejderne på de 14 restauranter i Tivoli Food Hall, hvor der ikke er overenskomst. (Foto: Foto: Avisen.dk)
14 restauranter i Tivoli Food Hall blev fredag centrum for en faglig blokade. Tjener Camilla Iris Jensen støtter kollegernes kamp for at få overenskomst.

Det kan være svært at stille sig op og kræve ordentlige forhold på sin arbejdsplads.

Men Camilla Iris Jensen stiller gerne op og giver sin støtte til medarbejderne på de 14 restauranter i Tivoli Food Hall i København, der fredag indledte en blokade i håb om at få tegnet overenskomst med deres arbejdsgivere.

- Hvis de (ansatte i Tivoli Food Hall, red.) går ud og taler åbent om det, kan de måske være bange for deres fremadrettede situation, og derfor vil vi gerne gøre det for dem. Vi har jo ikke noget at tabe, siger Camilla Iris Jensen til Avisen.dk.

Hun arbejder som tjener på Woodhouse i den gamle forlystelseshave - der ligger side om side med de nu konfliktramte restauranter. I modsætning til Tivoli Food Hall har Woodhouse tegnet overenskomst med 3F.

Fagforeningen har, siden Tivoli Food Hall for første gang slog dørene op sidste år, forsøgt at tegne overenskomst med de i alt 18 restauranter i madhallen.

Det er lykkes med tre af restauranterne, og der er 'god dialog' med en fjerde. Men på 14 restauranter er der ifølge formand hos 3F København, Bjarne Høpner, ikke udsigt til at få en overenskomst på plads. Derfor blev der indledt en konflikt fredag eftermiddag.

Har selv gode forhold

Camilla Iris Jensen arbejder deltid i Woodhouse og er tillidsrepræsentant, og derfor betyder det meget for hende at støtte op om de – ofte unge – ansatte i Tivoli Food Hall.

- Mine forhold herinde er helt formidable. Jeg har et arbejde, hvor jeg er sikret gode forhold, og det har de jo ikke på samme måde, fordi der ikke er overenskomst, siger Camilla Iris Jensen, der selv var på gaden fredag for at vise sin støtte til medarbejderne på de 14 restauranter i Tivoli Food Hall.

- Jeg håber, at vi kan være med til at sætte fokus på, at der skal tegnes overenskomst derinde og hvilke rettigheder, man har som medarbejder. Vi håber på, at de rettigheder bliver skrevet ned, siger Camilla Iris Jensen.

Medarbejdere i første række

Hun er tilfreds med, at hun kender sine arbejdstider fire uger i forvejen, ligesom hun og kollegerne kan glæde sig over, at de har en pensionsordning.

- Jeg kan også gå til min chef, hvis der er noget, der ikke kører, siger hun.

via Listen To News