Tilliden til Thorning daler
Helle Thorning-Schmidts krisestyring vækker ikke befolkningens tillid. Foto: Gregers Tycho / POLFOTO
Mindre end hver tredje mener, at Helle Thorning-Schmidt er den bedste til at føre Danmark gennem krisen.

Statsminister Helle Thorning Schmidt har mere end almindelig svært ved at overbevise vælgerne om sine evner til at håndtere den økonomiske krise.

Det viser en meningsmåling Rambøll har foretaget for Jyllandsposten.

Her svarer godt 27 procent af vælgerne at de har tillid til, at Helle Thorning er bedst til at håndtere krisen, mens knap 47 procent peger på Lars Løkke Rasmussen.

Og det er et stort dyk i forhold til tidligere målinger.

Da samme måling blev lavet i januar pegede omkring 37 procent på Helle Thorning som den bedste til at manøvrere landet gennem krisen.

I samme måling peger knap 47 procent på, at Lars Løkke Rasmussen (V) er den bedste til det. Det er en anelse flere end ved sidste måling i januar, hvor 44,5 procent pegede på Løkke Rasmussen.

Ifølge professor i statskundskab Christoffer Green-Pedersen så skal forklaringen på den ringe tillid findes i regeringens første levetid og EU.

"Regeringen har fået en lidt vaklende start, og den står nu med ansvaret for den økonomiske krise, som allekan se er alvorlig med rapporter fra udlandet, der kommer i medierne. Det er ikke en nem tid at være regering i, og effekten af de tiltag, som regeringen selv vil sætte i værk, viser sig ikke lige med det samme," siger han til Jyllands-Posten.

Avisen har også spurgt "Hvem mener du er bedst til at sikre velfærdsstaten?" Her peger de adspurgt for første gang på Lars Løkke Rasmussen, selvom der er næsten dødt løb.

Målingen er foretaget fra den 7. til 10. november af Rambøll for Jyllands-Posten. 1033 repræsentativt udvalgte danskere er spurgt.

Spørgsmålene de har svaret på er: Hvem mener du er bedst til at håndtere den økonomiske krise? og Hvem mener du er bedst til at sikre velfærdsstaten?

Usikkerheden på Helle Thornings opbakning er 2,7 procentpoint, mens den er 3 procentpoint for Lars Løkke Rasmussens andel.