VORES VALG Tidligere topkonservativ støtter Thorning
Helle Thorning-Schmidt kan smile, for hun får nu støtte fra en uventet kant. Foto: Henrik Ohsten/POLFOTO / POLFOTO
Gitte Seeberg håber, at Helle Thorning-Schmidt bliver Danmarks næste statsminister. Den tidligere konservative er træt af blokpolitik.

Hun blev kendt som en tredjedel af de fremadstormende unge konservative Kylle, Pylle og Rylle, som Gitte Seeberg, Henriette Kjær og Lene Espersen blev kaldt.

Senere forkastede hun De Konservative til fordel for det nye liberale parti Ny Alliance, der nu operer under Liberal Alliance-navnet.

Men nu springer Gitte Seeberg ud som fan af Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt.

"Jeg håber, Helle Thorning bliver Statsminister efter valget. Hun er klog og troværdig. Hun bliver en god repræsentant for Danmark, og det betyder, at det er slut med globaliseringsangsten og selvtilstrækkeligheden," skriver Gitte Seeberg på sin Facebook-profil.

Den tidligere næstformand for den Konservative folketingsgruppe er nu generalsekretær i WWF. Hun er træt af blokpolitikken.

"I 2007 gik jeg til valg med Ny Alliance på at få brudt blokpolitikken. At nok var nok. Det lykkedes ikke - blokpolitikken er tværtimod blevet cementeret, selv om V og K lovede det modsatte i valgkampen - også dengang. Hvis det brede samarbejde skal genetableres, er der kun en vej frem. Det er et regeringsskifte, hvor De Konservative kommer i arbejdstøjet," bedyrer Gitte Seeberg på Facebook.

Gitte Seeberg repræsenterede De Konservative fra 1994 til 2007. Hun forlod Folketinget i sommeren 2008.