Tidligere barnestjerne røg hash: Jeg skylder min kæreste min forstand, mit helbred og måske mit liv
Lukas Forchhammer er stoppet med hash og alkohol for at være en nærværende far til datteren Viola. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Scanpix/arkiv
Sangeren Lukas Forchhammers forlovede satte ham på plads, da han i vrede ikke ville være med til at fejre kulminationen på flere års hårdt arbejde.

Lukas Forchhammer erkender i et interview med Politiken, at det ikke er nemt at være kvinde i hans liv.

Men også, at uden sin kommende hustru Marie-Louise (Rillo) Schwartz Petersen, var der nok næppe hverken en Lukas Forchhammer eller et band ved navn Lukas Graham.

- Jeg vil vove at påstå, at jeg skylder hende min forstand, mit helbred og måske mit liv, siger Lukas Forchhammer blandt andet i interviewet.

Bandet er i gang med at skrive opfølgeren på udgivelserne "Lukas Graham" (2012) og "Lukas Graham (Blue Album)" (2015), som med blandt andet monsterhittet "7 Years" har bragt Lukas Forchhammer og band-kollegerne ind i tidens absolutte verdenselite på musikkens hitlister.

Den foreløbige kulmination kom i februar til Grammy-uddelingen. Her var Lukas Graham nomineret i ikke færre end tre kategorier og blandede sig for alvor med kæmpestjerner som Adelé og Beyoncé.

Men Lukas Graham vandt ikke, og sangeren blev så vred, at han kørte alene hjem og ville ikke deltage i fejringen af de flotte nomineringer.

Men han kom på andre tanker. Rillo satte ham nemlig på plads:

- Så bad hun mig pakke mit forsmåede ego og min lille tissemand væk. Hun fortalte mig, at det var så tarveligt for det hold af mennesker, der havde knoklet lige så hårdt som jeg selv for at få os og mig så langt, fortæller Lukas Forchhammer til Politiken. Han tog kærestens ord til sig og tog ud og fejrede nomineringerne med resten af holdet.

Farvel til hash og alkohol

Det er det syvende jule-interview Lukas Forchhammer giver til Politiken. I årets interview fortæller han også, at det at få datteren Viola har fået ham til at lægge både hash og alkohol til siden.

Han havde brug for rusmidlerne til at bearbejde sorgen efter sin fars død for fem år siden, og fordi bandets succes har påvirket ham meget.

- Jeg har jo været en slags misbruger. Jeg kan huske alt. Men røgen lagde en dæmper på mit humør, min sorg og min energi. Bandets succes har påvirket mig enormt meget, og det samme har min sorg efter min fars død, siger han til Politiken, og tilføjer at han ikke være en "fjern og påvirket far".