VORES VALG

Thornings skattesag smidt ind i valgkampen

Så er den gal igen. Helle Thorning-Schmidt har ifølge B.T.udnyttet sin mands skattefradrag og dermed betalt for lidt i skat.
B.T. skriver igen om Thorning-Schmidts skatteforhold.
B.T. skriver igen om Thorning-Schmidts skatteforhold. Foto: Jonas Sahl

B.T. skriver torsdag, at Skat for tre år siden opgav at få Helle Thorning-Schmidt (S) til at "tilbagebetale et betydeligt beløb, som hun siden 1999 har betalt for lidt i skat."

Avisen har fået adgang til nogle dokumenter om en skattesag fra 2008.

De viser, at Helle Thorning-Schmidt har udnyttet sin mand, Stephen Kinnocks, danske skattefradrag fra 1999 til 2008.

Kinnock opretholdt sin skattepligt i Danmark, selv om han i den samme årrække boede og arbejdede i udlandet, og dermed ikke var skattepligtig i Danmark. Den brugte Socialdemokraternes leder ifølge B.T., hvilket gør, at hun skal have betalt for lidt i skat i årene fra 2000 til 2005.

Ifølge avisen har Helle Thorning-Schmidt modtaget en række årsopgørelser, hvoraf det fremgik, at hendes personfradrag var væsentligt større end normalt for en skatteyder. Det skulle hun ikke have reageret på.

Med historien vækker B.T. liv i sidste sommers store sag, hvor Thorning-Schmidt også var på avisen forside for skattesnyd.

Hovedpersonen selv ryster på hovedet af historien:

"Jeg har intet udestående overhovedet med skattevæsenet. De har aldrig opkrævet en krone fra mig. B.T. forsøger ligesom sidste år at skabe en historie om noget, der ikke eksisterer," siger Helle Thorning-Schmidt til TV 2 Nyhederne.

Kilde: B.T.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.