VORES VALG

Thorning vil gå hånd i hånd med Løkke

Socialdemokraternes leder lægger op til bredt samarbejde om boligpakken og inviterede De Radikale i regering.
Det er en Helle Thorning-Schmidt i kampform, som rykker ud i valglandskabet.
Det er en Helle Thorning-Schmidt i kampform, som rykker ud i valglandskabet. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Valgkampen starter med en udstrakt hånd.

Selv om der nu er politisk krig om danskernes stemmer, så vil statsministerkandidat Helle Thorning (S) stadig gerne lave en fælles aftale om boligpakken med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det var meldingen fra Socialdemokraternes pressemøde, efter statsministeren trykkede på valgknappen.

"Jeg opfordrer statsministeren til at indgå en bred aftale for boligmarkedet. Det er ikke for sent. Han ringer bare. Telefonerne er åbne," siger Helle Thorning-Schmidt direkte henvendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Løkke har ellers slået hånden af S-SF i forhold til boligpakken, fordi han ikke mener, de har pengene til at give skattelettelser til boligkøberne.

Men selvtilliden var høj, da en nærmest overglad Helle Thorning-Schmidt bød velkommen til sin del af valgkampen. Medieopbuddet overgik med længder det sammenrend, som Lars Løkke Rasmussen netop havde lagt hus til, da han udskrev valget på Marienborg for en time siden.

"De unge er blevet glemt; ungdomsarbejdsløsheden er tredoblet. Virksomhederne mangler ordrer, og næste år bliver underskuddet på over 85 milliarder kroner," analyserede Helle Thorning-Schmidt.

Hun remsede derefter de fire punkter op, som tilsyneladende bliver socialdemokratiske mærkesager under valgkampen.

1) Lønmodtagerne skal arbejde en time mere.

2) De studerende skal hurtigere igennem uddannelserne.

3) De arbejdsløse på kontanthjælp skal ud at arbejde.

4) Bankerne og de rige skal betale mere.

Helle Thorning-Schmidt gentog desuden det socialdemokratiske ønske om et bredt politisk forlig om boligpakken, der skal sætte gang i bolighandlen. Lige som hun generelt ønsker flere brede forlig på Christiansborg.

"Vi vil gerne samarbejde bredt hen over midten; det har Danmark brug for, og Det Radikale Venstre er naturligvis velkommen i en S-SF-regering."

Hvordan vil du få de borgerlige til at samarbejde med dig?

"Vi vil lægge os meget på sinde at genskabe det gode, brede samarbejde i Danmark. Jo bredere flertal, vi kan få, jo bedre," lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt har flere gange sagt, at hun kan slå Anders Fogh. Uden succes. Og det faktum fik flere journalister til at spørge, om her er hendes sidste forsøg, og om hun forlader formandsposten, hvis hun taber valget. Til det havde formanden følgende ord:

"Det her valg, det handler ikke om mig. Vi går ind for at vinde og for at få danskerne tillid. Ligesom når man går ind til en fodboldkamp, går vi ind med et drive for at vinde. Vi diskuterer kun plan a, ikke plan b."

Hun lovede samtidig følgende med hensyn til Socialdemokraternes valgkampstone.

"Vi har ikke så mange penge, som Venstre har, og sådan er det. Der vil komme flere skræmmekampagner fra Venstre og flere manipulerede tal, men dem og det. Vi vil ikke føre valgkamp på skræmmekampagner, vi vil kæmpe fra dør til dør, vi vil tale med danskerne og lytte til danskerne. Vi vil være derude."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.