Thorning: Truede danskere bør gå til politiet
Anders Samuelsen betalte en dummebøde til rockere for en i sin nærmeste omgangskreds. Det var forkert, lyder det fra statsministeren. Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Statsministeren vil have danskerne til at gå til politiet, når de føler sig truet, og ikke ordne sagen selv som Anders Samuelsen.

Du skal ikke prøve selv at redde trådene ud for dine nærmeste, hvis de kommer i problemer med rockere.

Sådan gik den moralske pegefinger til danskerne fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på det ugentlige pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet.

"Vi skal gå til politiet for at få hjælp, hvis vi på nogen måde føler os truet," siger hun efter et spørgsmål om partileder Anders Samuelsens (LA) handlinger, da et familiemedlem fik dummebøder for ubetalt narko til rockere.

Partilederen for Liberal Alliance betalte nemlig af egen lomme mellem 10.000-20.000 kroner til rockerne for at få familiemedlemmet ud af dummebødesystemet, hvor der hele tiden kommer store renter på.

Men det var principielt forkert, fortæller statsministeren.

"Jeg vil ikke gå ind i sagen om Anders Samuelsen, jeg kender ikke omstændighederne. Men jeg opfatter det sådan, at hvis man har et problem om afpresning, så er det bedste, man kan gøre at gå til politiet," fortæller Helle Thorning-Schmidt.