Thorning: Sohn-sagen er en misfortolkning
Det lykkedes ikke Helle Thorning-Schmidt at få lukket sagen om Sohn Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Landets statsminister bliver grillet i sagen om SF-ministerens fortid.

Kommunistpengene til Ole Sohn (SF) forfølger Helle Thorning-Schmidt (S).

På sit ugentlige pressemøde forsøgte statsministeren at sætte en dagsorden om regeringens kickstart af dansk økonomi, men i stedet skulle hun svare på spørgsmål om tilliden til sin vækst- og erhvervsminister.

"Jeg tror, det er rigtigt vigtigt at huske på, at de her forhold ikke har noget at gøre med erhvervs- og vækstministerens evne til at udføre det hverv, jeg har sat ham til at udføre. Det er ting, der er foregået for over 20 år siden. Jeg har stadigvæk tillid til erhvervs- og vækstministeren," lød det fra landets socialdemokratiske statsminister.

Helle Thorning-Schmidt siger, at hun ikke selv har talt med Ole Sohn om sagen. I stedet gentog hun følgende sætning mindst fem gange i forskellig variation, når hun blev spurgt til sagen:

"Som jeg ser det, har der været en situation henover weekenden, som har afstedkommet en misfortolkning..."

Hvorvidt hun har bedt Politiets Efterretningstjeneste eller Forsvarets Efterretningstjeneste om oplysninger i sagen om Ole Sohns rolle i sagen, står hen i det uvisse. Direkte adspurgt kom Helle Thorning-Schmidt med følgende svar:

"Jeg har ikke... jeg har gjort det til min vane ikke at udtale mig om sikkerhedstjek af ministrene. Det har gjort til min vane, så jeg hverken kan eller vil kommentere det spørgsmål."

Ole Sohn ville tidligere i dag ikke svare på det direkte spørgsmål om, hvorvidt han nogensinde hae modtaget kontanter fra Moskva.