Thorning: Ministre må beholde pensionspenge
Helle Thorning-Schmidt sætter Rigsrevisionen på plads. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Eftervederlagene til tre borgerlige tidligere ministre er givet i fuld overensstemmelse med loven, siger Helle Thorning-Schmidt.

Tre tidligere ministre skal nu alligevel ikke betale de mange penge tilbage, som de har fået i ekstra vederlag.

Det skriver eb.dk.

Det handler om ekstravederlag for i alt 2,4 millioner kroner, som de tidligere mindstre Lars Barfoed (K), Karen Jespersen (V) og Hans Christian Schmidt (V) har fået.

Rigsrevisionen har ellers vurderet, at reglerne er blevet tolket for vidtgående, så de bør betale pengene tilbage.

Men Statsministeriet, der administrerer ordningen, mener ikke, der er sket noget ulovligt og Barfoed, Jespersen og Christian Schmidt får altså lov til at beholde pengene.

"For så vidt angår spørgsmålet om tilbagebetaling af eftervederlaget, så er det vigtigt at understrege, at de pågældende tidligere ministre modtager deres eftervederlag i fuld overensstemmelse med loven," siger Helle Thorning-Schmidt til eb.dk.

Det var Rigsrevisionen, der i går vurderede, at reglerne var blevet administreret forkert, og de tre derfor havde fået for mange penge i eftervederlag. Rigsrevisionen mente, at de tre ministres eftervederlag skulle beregnes på baggrund af den seneste ministerperiode, men det skal den ikke. Den skal beregnes ud fra samtlige ministerperioder politikerne har haft.

Statsministeren vil nu forsøge at ændre den regel, så ministre fremover kun får eftervederlag for seneste ministerperiode.