Thor Möger tavs om alvorlige anklager
Tavshed. Thor Mögers departementschef har ifølge en lektor overtrådt loven. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Hvad skal der ske med departementschefen, som blandede sig i Thornings skattesag? Det spørgsmål og andre må indtil videre stå ubesvarede.

Skatteministeriets øverste embedsmand, departementschef Peter Loft, har blandet sig i Helle Thorning-Schmidts skattesag, som rullede under valgkampen.

Men skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har lige nu ingen kommentarer til sagen, lyder det fra ministerens særlige rådgiver.

Peter Loft har ifølge Politken holdt fem møder med Skat i hovedstaden og - som det er kommet frem i dag - skrevet en intern vurdering af hendes sag.

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Børsing, mener, at departementschefen har overtrådt loven, da hans indblanding kan have påvirket sagen.

"Når der nu er oplysninger om, at Peter Loft skriftligt har ønsket at få detaljer med, så taler meget jo for, at han har været tæt på at blande sig i afgørelsen, og det må han ikke efter skatteloven," siger han til Politiken.

Der er ingen tidsplan for, hvornår skatteministeren vil forholde sig til de alvorlige anklager mod hans tætte kollega, oplyser Skatteministeriet.

Helle Thornings skattesag rullede sidste sommer. Skat endte med at afgøre, at statsministeren og hendes husbond, Stephen Kinnock, ikke havde overtrådt nogle regler.