Tesfaye: Mine naboer giver mig gode råd
Det giver respekt, når man er uenig med folk og tør sige det højt, siger Mattias Tesfaye, murer og folketingskandidat for Socialdemokraterne, der siden maj har været til omkring 15 stuemøder Bax Lindhardt/Scanpix
For S-kandidaten Mattias Tesfaye giver det god mening at bruge stuemøder som del af sit politiske arbejde. Jeg hører, hvordan politik påvirker danskerne, og det er guld værd for mig, siger han.

- Masser af aha-oplevelser.

Sådan beskriver murer og folketingskandidat for Socialdemokraterne Mattias Tesfaye, hvad stuemøder giver til hans politiske arbejde.

Han har siden maj været til omkring 15 stuemøder, hvor han mødes en mindre gruppe vælgere. Og møderne betyder meget for hans politiske arbejde, siger han.

- Det er utrolig værdifuldt at kigge folk i øjnene og snakke politik med dem. Jeg hører fra folks egen mund, hvad de tænker på, hvad de ønsker sig politisk, og hvad de er frustrerede over, siger Mattias Tesfaye, der stiller op i Brøndby-kredsen.

Han er én af mange socialdemokratiske folketingskandidater, der i den kommende tid vil tage på besøg i folks sofaer til en snak om politik.

Partiet arbejder nemlig systematisk med at bruge stuemøder, fordi der er blevet for langt mellem kandidat og vælger.

Læs også: Sådan vil Helle og Bjarne vinde valget

DONG-aktier, dagpenge og social dumping

Til møderne har Mattias Tesfaye særligt fornemmet, at mange har været stærkt frustrerede over nogle bestemte valg, som regeringen har taget.

- Det er blandt andet skattelettelser til erhvervslivet, hele sagen om salget af DONG-aktier og dagpengereformen, som mange folk virkelig har været frustreret over, når jeg snakker med dem, siger Mattias Tesfaye.

Det er dog ikke kun frustration, som han hører til møderne.

- Mange er også enige med regeringens politik, for eksempel når det handler om social dumping og erhvervsuddannelserne, siger Mattias Tesfaye.

Samtidig er folk utrolig glade for at få en politiker i tale, fortæller han.

- Jeg kan mærke, at folk er virkelig glade for at blive hørt og lyttet til, siger Mattias Tesfaye og fortsætter:

- De her møder er som sådan ikke en strategi for mig. Det er noget, jeg gør, fordi jeg er aktiv i politik for at ændre nogle ting i vores samfund. Og derfor er det vigtigt for mig at høre, hvad danskerne har at sige, siger han.

Uenighed giver respekt

Men uanset om han er enig eller ej, når snakken går i sofaen, er det vigtigt at være ærlig, siger han.

- Jeg fortæller, hvad jeg vil kæmpe for, hvis jeg bliver valgt. Jeg stikker ikke folk blår i øjnene ved at give dem ret i alt, de siger. Jeg siger min mening, og jeg kan mærke, at folk har respekt for det, hvis jeg er uenig med dem, siger Mattias Tesfaye.

Mattias Tesfaye har været aktiv i fagbevægelsen i 15 år og arbejdet otte år i byggebranchen. Han har en fortid i SF og var en overgang næstformand i partiet.