Dobbeltmoral? S-profil søger gratis arbejdskraft
Er det dobbeltmoralsk, når Mattias Tesfaye kæmper for ordentlige lønforhold og samtidig søger en frivillig til at lave hjemmeside uden at få løn for det? (Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix arkiv)
Mattias Tesfaye kæmper mod løndumping - men søger selv en ulønnet hjemmesidedesigner.

Den markante socialdemokratiske folketingskandidat Mattias Tesfaye er blevet upopulær, efter han på Twitter har søgt efter en person, der kan lave hans hjemmeside gratisl

Tesfaye er ellers kendt for at kæmpe for bedre lønforhold og tordne mod social dumping og virksomheders brug af billig arbejdskraft fra for eksempel Østeuropa. Derfor har det overrasket flere på sociale medier, at han ikke vil betale løn til den person, der skal lave hans hjemmeside.

Politik er idealisme og derfor gratis

Men det er helt i orden, at politikere bruger gratisarbejde til kampagner, da man i en valgkamp arbejder ud fra idealisme - uanset om det handler om at hænge valgplakater op eller lave en hjemmeside, mener S-profilen.

Det argument er der dog mange, der ikke køber på Twitter.

Flere påpeger, at det er et håndværk at lave hjemmesider, og derfor burde det være lønnet:

- Er din frisør også gratis? Og din fotograf? spørger Sisse Christensen for eksempel.

Hvor går grænsen?

- Der er fandens til forskel på at dele flyers ud og at lave webudv. Bed dog en virksomhed om at sponse dig. Så er der løn, skriver Mikkel Skov Petersen.

- Flyeruddeling tager ikke brødet ud af munden på nogen, fortsætter han.

- Du søger en prof, der laver faglært arbejde, som andre lever af. Falsk sammenligning med kaffebrygger, skriver Twitter-bruger Hesselager.

- Hvor går grænsen for gratis valgkampshjælp? Må en tømrer el VVS'er arbejde gratis hvis partikontoret skal renoveres? skriver Louise Haunstrup.

Til det svarer Tesfaye, der er uddannet murer, at han selv skal renovere nogle partilokaler på Amager.

via Listen To News