Sygeplejerske deler lønseddel i opsang til Løhde

Arbejdsliv
Sygeplejersken Rikke Bæk Cramer mener, at det er vigtigt, at de offentlige lønninger kommer frem i lyset. (Foto: Foto: Privat)

Sygeplejersken Rikke Bæk Cramer har lagt sin lønseddel på Facebook. Det sker i protest mod Sophie Løhdes udmeldinger om at bremse væksten i de offentlige lønstigninger.

Hun vil give et realistisk billede af, hvad de offentligt ansatte får i løn. Derfor har sygeplejersken Rikke Bæk Cramer delt sin lønseddel på Facebook. Det sker under hashtagget #sophieslønfest. 

Det har hun gjort i protest mod en udmelding fra minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), om, at lønstigningen for offentlig ansatte har været for stor, hvis man sammenligner med det private.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget

Ifølge Rikke Bæk Cramer er det vigtigt, at debatten om offentlige lønninger sker på et oplyst grundlag.

- Vi skal have en fair debat. Sophie Løhde har været fremme i skoene og været ude og sige, at de offentlige lønninger er lønførende. Jeg synes, vi skal have en fair debat om, hvad en offentlig løn så er. Når jeg kigger på mine kolleger, så synes jeg absolut ikke, at vi er lønførende, siger Rikke Bæk Cramer til Avisen.dk.

Lønsedlen viser, at Rikke Bæk Cramer tjener 23.186,92 kroner før skat. Det giver i alt 15.228,90 kroner udbetalt. Hun arbejder på et kommunalt plejecenter, hvor hun har ansvaret for den sygeplejekvalitet, 27 borgere modtager. Rikke Bæk Cramer arbejder 30 timer om ugen som dagvagt i hverdagene, fremgår det af opslaget.

Sophie Løhde afviser overfor Avisen.dk, at hun skulle have sagt, at offentligt ansatte ikke må få mere i løn. Men der er behov for at kigge på lønstigning ift. det private, mener ministeren.

Grænseoverskridende at dele

I sit Facebook-opslag kalder hun det 'grænseoverskridende' at lægge sin løn ud til offentlig skue. Men Rikke Bæk Cramer mener, at det er nødvendigt for at kvalificere og give et bidrag til debatten.

- Det er grænseoverskridende, fordi det ikke kommer nogen ved, hvad man tjener. Men for mig er det ikke nogen hemmelighed. Kan jeg hjælpe ved at dele lønsedlen og skubbe til noget, gør jeg gerne det. Det handler ikke om at skulle have mere i løn. Jeg synes ikke, det er hverken en dårlig eller prangende løn. Jeg skal ikke sidde og tude over lønnen, men vi skal være realistiske omkring det. Hvad, vi skal have i løn, er op til dem ved forhandlingsbordet, siger hun.

Sophie Løhdes udmelding er kommet forud for overenskomstforhandlinger for de 750.000 offentligt ansatte. Overenskomstforhandlinger der ser ud til at blive særligt dramatiske. Fredag meldte lønmodtagernes parter ud, at man ikke engang vil forhandle til januar.

Spørger man Rikke Bæk Cramer bør debatten om løn som minimum være med ved forhandlingsbordet og ikke bare affejes, inden de overhovedet er gået i gang.

- Jeg synes, vi hver især har krav på muligheden for at få en lønstigning. Det skal ikke tages af bordet, før man er nået til bordet. Det er det Sophie Løhde melder ud - der er ikke noget at forhandle om, fordi vi har det godt. Det er ikke fair. Det er uretfærdigt, siger Rikke Bæk Cramer.

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko