Sygehusansatte får kæmpe fest for 1 mio. skattekroner: Nu siger overlæge stop
Overlæge Elsebeth Siim. Foto: Privat
Region Hovedstaden afholder jubilæumsfest til én million skattekroner for sygehusansatte. Overlæge mener, at det er en forkert prioritering.

En jubilæumsfest til knap én million kroner har fået overlæge Elsebeth Siim op i det røde felt.

Så mange penge vælger Region Hovedstaden nemlig at bruge på at holde en stor fest for ansatte, der kan fejre 25-års, 40-års og 50-års jubilæum. Det skriver Dagens Medicin.

Elsebeth Siim, der selv er en af jubilarerne efter 25 års virke som overlæge på Herlev Universitetshospital, mener, at det er helt forkert prioritering fra regionens side.

Festen skal ellers holdes på Tivoli Hotel & Congress Center under pomp og pragt den 27. oktober, men hun har ikke selv tænkt sig at møde op.

”Jeg får hver dag at vide, at vi skal spare. Det betyder ofte, at man ikke kan anvende den bedste bandage eller den bedste tråd til gavn for patienten, fordi der findes noget andet, der er billigere. Derfor synes jeg, det er et forkert signal at sende, at der bliver lavet en fest til mange hundrede tusinde kroner for udvalgte personer, når der dagligt må skæres i alles budgetter”, fortæller Elsebeth Siim i et læserbrev i Dagens Medicin.

Region Hovedstaden budgetterer med at bruge 920.000 kroner på festen, og det betyder, at der forventes at blive brugt mellem 1.410 kroner til 1.530 kroner for hver af de op til 650 ansatte, der ventes at deltage.

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) kan dog ikke se problemet. Det vil ifølge hende være ’for fattigt’ ikke at anerkende den store indsats, sygehuspersonalet lægger for dagen.