Stress-alarm: Disse faggrupper får det bare værre og værre
- Nu har vi målt stresstilstanden blandt medlemmerne i mange år, og vi må bare konstatere, at det bliver værre og værre. Og det her er vel at mærke en undersøgelse, hvor vi går ret tæt på medlemmerne, beder dem fortælle, hvordan de har det og om de kan sove om natten, siger Lars Qvistgaard, der er formand for overenskomstforeningen i DJØF. Colourbox/arkivfoto
En ny stor stressundersøgelse viser, at flere økonomer og jurister end tidligere føler sig stressede.

Offentlig- og privatansatte økonomer og jurister føler sig mere og mere tyngede af stress. Det viser en ny stor stressundersøgelse fra fagforbundet DJØF.

Det skriver Politiken.

Det er syvende år i træk, at stresskurven stiger. 58 procent af medlemmerne mener, at deres arbejdsplads er tynget af stress – i 2008 var det tal 42. Samtidig er antallet af jurister og økonomer, der beskriver sig selv som stressede steget fra 29 til 41 procent. Det ærgrer naturligvis Lars Qvistgaard, der er formand for overenskomstforeningen i DJØF.

- Nu har vi målt stresstilstanden blandt medlemmerne i mange år, og vi må bare konstatere, at det bliver værre og værre. Og det her er vel at mærke en undersøgelse, hvor vi går ret tæt på medlemmerne, beder dem fortælle, hvordan de har det og om de kan sove om natten, siger han til Politiken.

Stigningen ses tydeligst blandt de offentlig- og statsansatte. Undersøgelsens opsigtvækkende tal, er et af mange tegn på de sygdomme, der præger den offentlige sektor i disse år, mener ekspert i stress og arbejdsmiljø, Tage Søndergaard-Kristensen, der kritiserer, at regeringen har talt med to tunger om offentligt ansattes arbejdsvilkår.

- På den ene side har vi alle skåltalerne om trivsel på arbejdspladsen, Forebyggelsesfonden, trivselsundersøgelser, nationale handleplaner, stress-politikker og så videre. Og på den anden side har vi så realiteterne i form af stigende fokus på resultatmålinger, kontrol og dokumentation af indsatsen blandt de offentligt ansatte, siger han til Politiken.