Kommune fyrer seks tillidsfolk: Sygeplejersker, pædagoger og lærere på barrikaderne
- Tillidsrepræsentanterne skal have en ekstra beskyttelse, fordi de er valgt af deres kollegaer til at stå op mod arbejdsgiverne, når der sådanne nogle besparelser forude, siger Katharina Antonsen fra HK (midt i billedet). (Foto: Foto: HK Kommunal)
Fyringen af seks tillidsrepræsentanter er et angreb på den danske model, mener demonstranter, som onsdag protesterede foran rådhuset.

42 medarbejdere har fået en fyreseddel fra Mariagerfjord Kommune i Nordjylland - heriblandt seks tillidsvalgte.

Det er et angreb på den danske arbejdsmodel og tillidsmandssystemet, mener fagforeningsfolk, som onsdag mødte op fra flere steder i Nordjylland for at demonstrere foran rådhuset i Hobro. Det fortæller TV2 Nord.

- Tillidsrepræsentanterne skal have en ekstra beskyttelse, fordi de er valgt af deres kollegaer til at stå op mod arbejdsgiverne, når der sådanne nogle besparelser forude, som Mariagerfjord Kommune står overfor lige nu, siger Katharina Antonsen, der er formand for HK Kommunal i Nordjylland, til TV2 Nord.

Mange forskellige fagforeninger var mødt op for at protestere og vise, at de står sammen. Foto: HK Kommunal

Medlemmer fra blandt andet lokalafdelinger af Dansk Sygeplejeråd, Danmarks Lærerforening, Socialpædagogerne, HK og FOA var mødt op for at vise, at de stod sammen om protesten.

Kommune: Vi skal spare

Den lokale FOA-afdeling frygter, at kommunens formål er at få antallet af tillidsvalgte minimeret, og at sagen vil gøre det vanskeligt at få ansatte til at melde sig som tillidsrepræsentanter i fremtiden.

FOA frygter, at kommunen vil forsøge at nedbringe antallet af tillidsvalgte. Foto: FOA Nordjylland

Afskedigelserne skyldes, at kommunen skal spare 123 millioner kroner i 2019 på grund af et udligningskrav, hvilket betyder at det har været nødvendigt med usædvanlige tiltag, fortæller borgmester Mogens Jespersen (V).

- Det er højest usandsynligt, at det vil komme på tale nogen sinde igen, siger han til TV2 Nord.

Fire af de seks fyrede er genplaceret i andre stillinger. De sidste to skal have deres sag afgjort i Arbejdsretten.

via Listen To News