Stor aftale skaber nye arbejdspladser på Fyn
Bladt Industries og Lindø Port of Odense har indgået en aftale om en blivende produktion. (Foto: Foto: Bladt Industries)
Ny aftale på Lindø bliver en "beskæftigelsesgenerator for hele Fyn", siger Odenses borgmester.

Der er flere arbejdspladser på vej til Lindø Industripark ved Munkebo på Fyn.

Det er den aalborgensiske industrigigant Bladt Industries og Lindø Port of Odense, som ifølge TV 2 /Fyn har indgået en aftale om en blivende produktion på Lindø fra sensommeren 2019.

- Aftalen vil skabe arbejdspladser, og det særligt positive ved denne aftale er, at mange af dem er blivende. Det betyder noget i forhold til rekrutteringen af kvalificeret arbejdskraft i industrien, at vi kan tilbyde faste stillinger med store udviklingsmuligheder, siger Henrik Victor Hansen, site manager for Bladt Industries på Lindø.

Odenses socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel kalder aftalen for en "beskæftigelsesgenerator for hele Fyn".

- Lindø Port of Odense løfter den fynske arbejdsstyrke ved at sikre arbejde og udviklingsmuligheder for mange mennesker med vidt forskellige kompetencetyper. Der er brug for både smede og maskinmestre, såvel som akademikere og ikke mindst lærlinge. Det er på alle måder positivt og en fantastisk aftale for den fynske beskæftigelse, siger borgmesteren til TV 2/Fyn.

Der er ikke sat antal på, hvor mange arbejdspladser der er tale om, men Bladt Industries har hidtil været involveret i produktionen af 2.000 offshore-fundamenter.

Fakta om Lindø Industripark

Lindø Industripark er et industriområde i Munkebo på det østlige Fynmellem Kerteminde og Odense.

Industriparken ligger på arealerne hvor Odense Staalskibsværft var placeret, og var ejet af A.P. Møller - Mærsk indtil det 1. januar 2014 blev solgt til Odense Havn A/S.

Selskabet bag Lindø Industripark blev etableret i 2009 og består af et indhegnet industriområde på mere end en million kvadratmeter plus yderligere to millioner kvadratmeter, som kan inddrages.

Lindø Industripark udlejer arealer, kontorlokaler og bygninger til virksomheder inden for blandt andet vindindustrien og skibsrenovering.

I 2014 køber Odense Havn, som er ejet af Odense Kommune, Lindø Industripark, og i 2017 fusionerer Odense Havn og Lindø Industripark A/S og bliver til selskabet Lindø Port of Odense A/S.

Kilde: Wikipedia og Lindø Port of Odense A/S

via Listen To News