Støtte til usexede katastrofer fordoblet

Der er kommet dobbelt så mange bidragsydere til katastrofefond for børn efter mediefokus på hungersnøden på Afrikas Horn.
De fleste ved, at der er hungersnød i Somalia. Men hvad med de mange katastrofer, der aldrig når mediernes søgelys?
De fleste ved, at der er hungersnød i Somalia. Men hvad med de mange katastrofer, der aldrig når mediernes søgelys? Foto: Farah Abdi Warsameh

Billeder af forarmede børn og voksne, indsamlingsshows med både kendisser og præmier, og utallige opråb fra nødhjælpsorganisationer har fået banket hungersnøden på Afrikas Horn ind i danskernes bevidsthed.

Men også andre, mere "usexede" katastrofer, som medierne ikke gider beskæftige sig med, nyder godt af fokusset på Afrikas Horn. Det fortæller Red Barnet.

"Siden det store fokus, som katastrofen på Afrikas Horn har fået, har rigtig mange mennesker valgt at gå ind og blive faste bidragsydere på Børnekatastrofefonden," fortæller Morten Kjær Petersen, der er kommunikationschef i organisationen.

Faktisk er antallet af betalere allerede fordoblet, siden medierne for kort tid siden rettede søgelyset mod hungersnøden.

Der er nu 1.100 faste betalere til Børnekatastrofefonden, som er en opsparing, Red Barnet hurtigt kan dyppe i, når der sker akutte katastrofer rundt om i verden.

"Når der sker en katastrofe er det hastighed, der næsten er det vigtigste. De første penge, der kommer frem, er dem, som kommer til at gøre den allerstørste nytte," siger Morten Kjær Petersen.

Og det med hastigheden kan normalt godt være rigtig svært.

"Ofte sker der det, at mange af de katastrofer, der sker, de rammer ikke det store mediebillede. Og det tager tid, inden de når medierne i Danmark, hvis de overhovedet når igennem. Dermed gør det det rigtig svært at samle penge ind til den enkelte katastrofe," siger kommunikationschefen.

Det er for eksempel nok de færreste danskere, der har hørt om oversvømmelsen i Rumænien, madkrisen i Niger eller tyfonen i Chile, hvor utroligt mange børn og voksne har været i nød.

Det er nogle af de katastrofer som Børnekatastrofefonden har hjulpet til ved.

I alt har fonden kunnet rykke ud med penge til 17 katastrofer, siden den blev oprettet i 2008. Derudover har den været brugt til separat at samle i alt 25 millioner ind til Afrikas Horn, Haiti og Pakistan, der kan betegnes som "de tre store katastrofer."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.