STILLINGSOPSLAG: Udlandsreporter til Kristeligt Dagblad

Danmark

Kristeligt Dagblad søger reporter til Udlandsredaktionen.

Kristeligt Dagblad går fortsat mod strømmen. Højere oplag, større udbredelse på alle platforme og god økonomi. Vi tror, at klassisk journalistik og seriøsitet er det, der efterspørges hos stadig flere avislæsere.
Nu styrker vi vores samlede internationale dækning og søger en velskrivende og velorienteret journalist, der først og fremmest skal skrive om skandinaviske forhold og identitetspolitik for alle redaktioner på print og net.

Du bliver rent praktisk en del af avisens udlandsredaktion, der består af en redaktør, en journalist og en praktikant samt en række korrespondenter, som har fokus på de store trosmæssige, eksistentielle og etiske tendenser, der på tværs af landegrænser præger samfundsudviklinger og værdidebatter i verden, samt dækker de væsentligste globale nyhedsudviklinger med de perspektiverende briller på.
Her er udviklingen i Skandinavien af betydning for avisen, da vi på mange måder kulturelt og værdimæssigt spejler os i vores nabolande.

Vi forventer, at du

· Har et solidt indblik i politiske og kulturelle samfundsforhold i især Sverige og Norge og i mindre omfang i Island og Finland samt er interesseret i religiøse forhold og kirkeliv i regionen.

· Har blik for identitetspolitiske strømninger, værdidebatter og kultursammenstød, etiske og eksistentielle problemstillinger og trosmæssige tendenser og debatter i vores nabolande.

· Er ferm til alle journalistiske genrer og både kan skrive den dagsordensættende nyhed til forsiden, den dybdegående baggrundsartikel, det nærværende portræt og det spændende interview, der sætter tros-, etik- eller eksistentielle udviklinger i perspektiv og skaber identifikation for læserne – uanset om det er til udlandssiderne, kirke & tro-siderne, kultursiderne eller debatsiderne.

· Har digital tæft og er fleksibel, produktiv, selvstændig og ukrukket – og frisk på at rejse ud, når den gode historie forlanger det.

Vi tilbyder et spændende fuldtidsjob med stor fleksibilitet, frihed til at arbejde selvstændigt og med internationalt udsyn på en avis i vækst. Stemningen på avisen er afslappet og uhøjtidelig, men tilgangen til journalistikken er dybt seriøs.

Og så skal du kunne finde dig til rette i et mediehus, hvor værdierne udspringer af kristendommen, og hvor tro, etik og eksistens er nøgleord for alt, hvad vi laver – uanset jobbeskrivelse.

Skriftlig ansøgning skal indeholde

· Udførligt cv gerne med referencer

· Tre idéer til skandinaviske historier, der passer til avisens fokusområder

· Samt nogle få eksempler på journalistiske artikler eller produktioner

Ansøgningen skal være os i hænde senest tirsdag den 23. april 2019 klokken 12.00 og sendes pr. mail til: ansoegning@k.dk. Mailens emnefelt skal indeholde følgende: Udlandsreporter. Att.: Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager. Vimmelskaftet 47, 1161 København K.

For yderligere oplysninger om stillingen kontakt redaktionschef Jeppe Duvå på 20 81 6 061 / duvaa@k.dk eller udlandsredaktør Kerrin Linde på 30 53 09 04 / linde@k.dk

Tillidsrepræsentant er Britta Søndergaard.

Kristeligt Dagblad er et uafhængigt mediehus, der gennem kvalitetsjournalistik leverer nyheder, baggrund og perspektiv med særligt fokus på tro, etik og eksistens. Avisen har i en årrække haft stigende oplag og er dermed gået imod tendenserne i branchen. Dagligt læses avisen af over 100.000 læsere. Også digitalt har avisen stor gennemslagskraft. Månedligt besøger omkring 700.000 forskellige brugere Kristeligt Dagblads digitale univers, som udover k.dk bl.a. omfatter tjenesterne etik.dk, kirke.dk, kristendom.dk og religion.dk.


Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald