Stefan er Danmarks bedste – og arbejdsløs
I weekenden var Stefan Fritsche på scenen med undervisningsminister Christine Antorini som vinder i DM i Skills. DM Skills 2015
21-årige Stefan Fritsche vandt i weekenden Danmarksmesterskabet for mediegrafikere ved DM i Skills. Alligevel har han været arbejdsløs siden han blev udlært sidste år i maj.

I weekenden var Stefan Fritsche på scenen med undervisningsminister Christine Antorini.

Mandag var han tilbage i arbejdsløshedskøen, hvor han har stået, siden han blev udlært i maj sidste år.

21-årige Stefan Fritsche vandt i weekenden DM i Skills som mediegrafiker.

Han vandt titlen foran syv andre mediegrafikere udvalgt fra skoler i hele landet.

- Jeg er utroligt glad for at vinde. Jeg håber også, det kan hjælpe mig med at få et job, siger han.

Stefan Fritsche har aldrig været i tvivl om, at han ville være grafisk designer.

Hans mor er grafiker, og mens de andre børn spillede Nintendo, sad 11-årige Stefan og legede med sin mors avancerede grafiske illustrationsprogrammer.

Mens han stadig var teenager, havde han sine første kunder i USA og England.

For ung til praktik og job

Men ligesom han nu er arbejdsløs, har vejen til at blive uddannet heller ikke været nem.

Først forstod hans lærere og erhvervsvejleder i skolen ikke, hvorfor han ikke ville i gymnasiet ligesom de andre. Da han havde vundet den kamp, stod han 17 år gammel og skulle finde en læreplads.

- Jeg kunne ikke finde en læreplads, fordi jeg var for ung. De ville gerne have nogle, der var lidt ældre. Jeg tror også, det er problemet nu, for når jeg søger job, svarer de, at jeg er meget dygtig. De har bare valgt en anden,” siger Stefan Fritsche.

Da han ikke kunne få praktikplads, endte 17-årige Stefan med at flytte til millionbyen Hamburg, hvor han havde fået kontakt med VSF&P, et af Tysklands største bureauer for markedsudvikling og kommunikation med knap 100 ansatte og kunder som avisen Bild og Velux.

- Det jeg virkelig godt kan lide som grafiker er at kunne gå på gaden og se de ting, jeg har lavet. Det var der god mulighed for i Hamburg, fordi det er sådan et stort firma, der har kunder som Europas største sportsmagasin, siger han.

Stefan Fritsche håber, at titlen som den bedste grafiker kan hjælpe med at få et job, så han igen kan se sine ting i gadebilledet.