Statsministeren besøger kæmpe spejderlejer
35.000 spejdere i gigantlejr ved Holstebro får mandag fornemt besøg af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren skal snuse til friluftslivet, når hun mandag besøger den største spejderlejr, der nogensinde har været i Danmark.

Lejrchef Erling Birkbak glæder sig til at vise Helle Thorning-Schmidt (S) rundt i lejren.

- Vi meget stolte over, at statsministeren kommer og besøger os, siger han til Ritzau.

Fredag knokler 2000 frivillige med at bygge lejren til de 35.000 spejdere, der i løbet af weekenden vil flytte ind i på området, der er lige så stort som værtsbyen Holstebro.

Under sit besøg skal statsministeren se forskellige aktiviteter såsom en forsøgsstation og et område med tunesiske spejdere, som gæster Danmark under lejren.

- Vi glæder os til at vise en aktiv og levende spejderbevægelse, som udvikler unge mennesker til at blive nysgerrige og videbegærlige, siger Erling Birkbak.

Lejrens aktivitetsprogram omfatter mere end 150 aktiviteter, men statsministeren ser kun enkelte udvalgte.

- Aktiviteterne, som hun skal se, er valgt, fordi vi gerne vil vise, at spejderbevægelsen har sin berettigelse i 2012 også, siger Erling Birkbak.

Lejren åbner officielt lørdag, og det er første gang nogensinde, at alle spejdere samles, fordi fem danske spejderkorps står bag én stor fælles lejr.

Omkring 4000 spejdere fra udlandet deltager også i lejren blandt andet med aktiviteten "Land of Dialogue", hvor de tunesiske spejdere viser ægte arabisk spejderstemning, og den røde pølse er skiftet ud med halalslagtet kylling.

Her skal statsministeren også forbi og opleve den kulturelle udveksling.

- Vi møder hinanden på tværs at kulturer, og i det møde opnår man en anden forståelse for hinanden. Det vil vi gerne vise, fortæller Erling Birkbak.

Selvom de frivillige knokler på livet løs, er lejrchefen ikke i tvivl om, at de får lejren færdig og klar til Helle Thorning-Schmidts besøg mandag. Samme dag, som pigespejdernes protektor, prinsesse Benedikte, også kigger forbi i Holstebro.

/ritzau/