Sportschef: Vi får en OL-medalje i badminton
Sportschef Finn Trærup-Hansen tror fuldt og fast på, at det danske badmintonhold kommer hjem med en medalje.

Det danske badmintonhold skal nok hente en OL-medalje hjem til Danmark. Det spår sportschef Finn Trærup-Hansen, som fortsat ser gode muligheder for mindst én medalje efter mandagens lodtrækning.

- Vi er taget til London, for at det danske badmintonhold skal hente en medalje hjem til Danmark, og det, mener vi, absolut er muligt.

- Vi har flere gode skud i bøssen, men vi ved også, at det er dagsformen, der bliver afgørende for, hvordan resultaterne bliver, siger Finn Trærup-Hansen.

Hos Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund (DIF) er medaljemålsætningen i alt otte danske medaljer, og her er badminton en af de gyldne muligheder.

- Vi føler os konkurrencedygtige med de fleste af de spillere, der er med til OL. Så vi er ret rolige i forhold til, at vi får det med hjem, vi kommer efter. Nemlig en medalje, fastslår Finn Trærup-Hansen.

Det danske badmintonhold ankom mandag til London og træner intensivt frem til lørdagens første kampe.

- Vi har træninger i den hal, vi skal spille i, tirsdag, onsdag og torsdag. Vi har desværre ikke haft mulighed for at komme ind i hallen fredag formiddag. Det ville vi gerne have haft, men det har vi ikke mulighed for.

- Vi træner i stedet på træningsbaner om fredagen, og så starter turneringen den efterfølgende dag om lørdagen, siger sportschefen.

- Vi bor i OL-byen frem til torsdag midt på dagen, hvorefter vi flytter ud på et hotel i nærheden af Wembley, hvor vi skal spille vores kampe.

- Det er, fordi der mindst er en times transporttid mellem OL-byen og til Wembley, og det har gjort, at vi har valgt at bo på det hotel, som også er en del af OL-organisationen, forklarer han.

Femteseedede Peter Gade er et godt bud på en dansk medalje i herresingle, og han fik mandag en god lodtrækning mod en portugisisk spiller i det indledende gruppespil, som er den eneste forhindring før knald-eller-fald-kampene.

- Nu er det sådan, at de topseedede spillere har færre spillere i deres puljer, og det nyder Peter Gade gavn af.

- Det, Peter i princippet skal koncentrere sig om, er bare at få de sidste ting vredet ud af kroppen, og så kan alt ske, siger Finn Trærup-Hansen.

/ritzau/