Kina eksploderer over dansk badmintondommer
Kina raser i forvejen over en anden skandale, hvor den danske officiel Torsten Berg er indblandet. Doubleparret Yu Yang og Wang Xiaoli (billedet) tabte med vilje en kamp og blev sendt hjem fra OL. Foto: AP Photo/Saurabh Das / POLFOTO
Kinas badmintonlandstræner beskylder den danske OL-dommer Torsten Berg for at være skyld i skade i bronzekamp.

Kinas badmintonlandstræner, Li Yongbo, er langt fra tilfreds med danske badmintondommer Torsten Berg efter søndagens bronzekamp i damernes singleturnering ved OL.

Landstræneren beskylder direkte den danske dommer for at være skyld i den skade, som førte til, at kinesiske Wang Xin måtte trække sig mod Saina Nehwal fra Indien.

- Da Wang spurgte dommeren om lov til at få tørret sved af banen, afslog han det, og det var derfor, hun gled og blev skadet, siger træneren ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

- Det var latterligt. En spiller, der bruger tid på at tørre sved væk fra ansigtet, kan blive mistænkt for bevidst at trække tiden. Men når der er sved på gulvet, skal en dommer altså give lov til at få det tørret væk, siger Li Yongbo.

Wang Xin vandt første sæt mod Saina Nehwal, men trak sig tidligt i andet sæt.

- Det var en ny skade, som havde noget at gøre med sveden på banen, fordi hun gled, forklarer Kinas holdlæge, Li Quanyi.

Trods den missede bronzemedalje har de kinesiske badmintonspillere stadig noget at glæde sig over. Både i damesingle og -double har de vundet guld, og på herresiden er Kina repræsenteret i begge finaler.