Sosu-Rikke snydt for 50.000 i løn: "Det er helt vildt"

Siden slutningen af 2015 har FOA i Midtjylland fundet for 650.000 kroner fejl i lønsedler.
FOA fandt fejl på Rikke Thagaards lønsedler.
FOA fandt fejl på Rikke Thagaards lønsedler. Foto: Privat

Rutchebaneturen fortsætter for den 22-årige social- og sundhedshjælper Rikke Thagaard. Og denne gang er det igen optur.

Rikke Thagaard var en af fire sosu'er, som i marts blev fyret fra jobbet på plejecentret Gefionshave i Horsens.

Siden er Rikke Thagaard blevet genansat, og nu har hun med hjælp fra FOA fået gennemgået sine lønsedler. Det viser sig, at der er en række fejl, som i alt løber op i 50.000 kroner, som Rikke Thagaard retmæssigt burde have haft mere i løn, skriver Aarhus Stiftstidende.

- Det er helt vildt, siger en meget glad Rikke Thagaard til avisen.

Rikke Thagaard fortæller, at hun - som så mange andre - aldrig har tjekket sine lønsedler, men i forbindelse med fyringssagen fra Gefionshave, fik hun dem gennemgået.

FOA's folk fandt, at Rikke Thagaard havde så mange vikartimer, at hun skulle have været fastansat i længere tid, end hun reelt var.

Arbejder man mere end otte timer om ugen, skal man reelt fastansættes. Det påvirker løn, tillæg og pensionsbetaling, forklarer forbundets lokalformand Lone Dybdal.

Masser af lønsedler med fejl

Rikke Thagaards tilfælde er ikke enestående. Siden FOA sidst i 2015 åbnede en café, hvor der tjekkes lønsedler, har forbundet fundet fejl i cirka halvdelen af de omkring 25 månedlige henvendelser, der har været siden starten.

Således blev der fundet fejl for i alt 350.000 kroner i 2016. Og i år er der indtil videre fundet fejl for cirka 300.000 kroner, skriver Aarhus Stiftstidende.

Beløbene er fundet på lønsedler for ansatte i Horsens og Hedensted kommuner, Region Midtjylland og hos nogle private hjemmeplejefirmaer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.