Socialrådgiver: Nu må skyttegravskrigen på jobcentrene stoppe!

Socialrådgiver Maj Thorsen mener, at skyttegravskrigen mellem borgerne og jobcentrenes socialrådgivere fortsætter, hvis ikke hendes fagfæller råber vagt i gevær.
Socialrådgiver Maj Thorsen mener, at skyttegravskrigen mellem borgerne og jobcentrenes socialrådgivere fortsætter, hvis ikke hendes fagfæller råber vagt i gevær.
Socialrådgiver Maj Thorsen mener, at skyttegravskrigen mellem borgerne og jobcentrenes socialrådgivere fortsætter, hvis ikke hendes fagfæller råber vagt i gevær. Foto: Privat

Skyttegravskrigen tjener ingen til ære. Den gør blot polariseringen mellem jobcentrenes socialrådgivere og reformramte borgere dybere.

Det mener socialrådgiver og foredragsholder Maj Thorsen, der i 2014 gik til pressen og fortalte om, hvor galt det stod til i familieafdelingen i Randers Kommune, hvor hun arbejdede.

Alt for få socialrådgivere tør at stå frem, når de oplever borgere blive uretfærdigt behandlet af jobcentrene, lyder det fra Maj Thorsen. Det sagde hun til Avisen.dk i juli.
Nu er hun klar med et nyt opråb i form af et læserbrev i dagbladet Information.

- Jeg savner, at vi er rebeller. Jeg bryder mig ikke om, at der kan være tvivl om, at vi er på vores egen eller de udsattes side. Jeg savner dem, der ikke holder mund, og som åbenlyst støtter udsatte borgere i deres kamp for retfærdighed. Dem, der tør sige, at arbejdsforholdene eller en reform er noget hø, og at den ikke hjælper folk tilbage på rette spor, skriver hun i Information.

Maj Thorsen er glad for, at der er oprettet facebookgrupper som ’Gode historier fra jobcentret’, hvor socialrådgivere og borgere kan dele de positive historier fra jobcentrene. 

Men ligeså villige hendes fagfæller er til at fortælle de gode historier, ligeså villige bør de være til at gå på barrikaderne og kæmpe de lediges sag, når de føler, at sagsbehandlingen udfordrer deres etiske kompas, mener hun.  

Endeligt kommer hun med en opsang til politikerne.

- Dem, der kan ændre noget, nemlig politikerne, gør absolut ingenting, hvis vi bliver ved med at holde mund. Kun ved igen og igen at ytre os offentligt kan vi skabe en spirende forandring til gavn for såvel borgerne som os selv, skriver Maj Thorsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.