Småpiger spiser flere p-piller
Region Syddanmark har oplevet en stigning på næsten 20 procent i antallet af piger mellem 10 og 14 år, der tager p-piller. Foto: www.colourbox.com
1800 piger mellem 10 og 14 år fik i 2010 udskrevet p-piller i Region Syddanmark. Det er en stigning på 20 procent på fem år.

Brugerne af p-piller bliver yngre og yngre i Region Syddanmark. Tal fra Lægemiddelstyrelsen viser, at 1800 piger mellem 10 og 14 år fik p-piller i 2010.

Det svarer til en stigning på næsten 20 procent over fem år, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge børnelæge Vibeke Manniche, er det ikke uproblematisk.

"Vi ved, at hvis en pige, som ikke er færdig med at vokse i højden får p-piller, stopper hendes vækst," siger børnelægen til Fyens Stiftstidende.

Vibeke Manniche mener, at det er pigernes mødre der får pillerne udskrevet med begrundelsen, at de skal dæmpe døtrenes menstruationssmerter.

Sex og Samfund er af den opfattelse, at det er bedre at pigerne tager p-piller, end at de bliver gravide i så ung en alder.

Sexolog Tanja Glückstadt siger til DR, at pigernes tidlige seksualitet kan hænge sammen med den øgede eksponering af sex i medierne.

"Man skal ikke underkendeindflydelsen fra reality-tv. Den kan medvirke til, at unge påtager sig en tidlig seksualitet. Måske tidligere end de er klar til," siger hun.