Skrap Helle: Bliv dansk eller forsvind
Statsministeren langer ud efter de ekstreme kræfter i Danmark. Foto: Gregers Tycho / POLFOTO
Ekstremistiske muslimer ødelægger det for de mange indvandrere, der ønsker at blive en del af Danmark, sagde statsministeren på S-kongres.

Yderligtgående muslimer, der ikke ønsker at blive danske, bør forlade landet.

Det sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på partiets kongres lørdag. Her gik hun til angreb på de såkaldte salafister, der ønsker Sharia indført i Danmark.

"Hvis man ønsker Sharia-zoner i Danmark, var det måske lettere og bedre for alle parter, hvis man tog til et af de lande, der er indrettet som en stor Sharia-zone," sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hun gjorde det helt klart, at salafister og andre, der ønsker at nedbryde samfundet, gør det svært for det store flertal af indvandrere, der ønsker at integrere sig.

Helle Thorning Schmidt sagde på kongressen, at regeringen fastholder tilknytningskravet og 24-års reglen. Samtidig vil hun gøre op med Pia Kjærsgaard og lægge en ny udenrigspolitisk linje.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen er forvirret over de mange udmeldinger.

Han vil derfor indkalde til samråd i integrationsudvalget for at finde ud af, om regeringen vil lempe i udlændingepolitikken.

"Hvis regeringen kan og vil føre en stram udlændingepolitik, hvorfor lægger den så op til at lempe samme udlændingepolitik? Det hænger ikke sammen. Regeringen lempelser vil medføre flere svært integrerbare udlændinge," siger Martin Henriksen.