Skipper afbryder barsel for at føre kommunalvalgkamp

Enhedslistens politiske ordfører går på barsel indtil februar, men holder arbejdspause fra barslen i november.

Fra tirsdag hedder Enhedslistens politiske ordfører Nikolaj Villumsen.

Helt som ventet har partiets folketingsgruppe valgt at konstituere udenrigsordføreren som politisk ordfører, mens Pernille Skipper er på barsel.

- Jeg vil kaste alle kræfter ind i at sætte en solidarisk og grøn dagsorden, siger Nikolaj Villumsen i en pressemeddelelse.

- Regeringen mener, at vejen frem for Danmark er at bruge milliarder på skatterabatter - med klart mest til de rigeste. Jeg er meget uenig. Jeg synes, vi skal have et mere lige Danmark.

Pernille Skipper afbryder dog sin barsel i nogle uger for at deltage i valgkampen op til kommunalvalget 21. november. Derefter går hun på barsel igen i december og januar.

Det er den 51-årige Jesper Kiel, der vikarierer for Pernille Skipper i Folketinget. Han er medlem af byrådet i Svendborg og folketingskandidat på Fyn - og har også tidligere været vikar i Folketinget.

Enhedslisten har som eneste parti i Folketinget ikke en partiformand- eller leder. Det er derimod den politiske ordfører, der tegner partiets linje i medierne og partilederdebatter.

Pernille Skipper overtog posten i maj 2016 fra Johanne Schmidt-Nielsen, der på grund af partiets rotationsprincip ikke kan genopstille ved næste folketingsvalg.

Skipper har været medlem af Folketinget siden 2011. Den 33-årige politiker er gift med journalisten Oliver Routhe Skov.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.