Skattekroner fosser snart ud af Region H
En god portion attraktive skatteborgere bliver snart for gamle til at arbejde, og så mister hovedstadens kommuner masser af penge. Foto: Colourbox
I takt med at dem, der betaler mest i skat, bliver ældre, vil Region H få mindre ind i skat og skulle betale mere i ældrepleje.

Når dem, der betaler mest i skat, bliver gamle og skal til at læse gode bøger og drikke portvin istedet for at tjene skattekroner, kommer kommunerne i Region Hovedstaden til at betale dyrt.

Det skriver Berlingske.

Over de kommende tyve år vil halvdelen af regionens kommuner miste over ti procent af de bedste skatteydere - dem, der betaler mest. Og det sker altså af den simple grund, at de bliver ældre.

Udover, at det betyder færre skattekroner i kommunekassen, betyder det også, at kommunernes "ældrebyrde" vil vokse, så udbetalingerne til ældre- og sundhedsområdet bliver større.

Det er en alvorlig trussel, og hver tredje kommune i Region H vil nu til at søge miljøministeren om tilladelse til at bygge nye familieboliger. Det skal tiltrække nye skatteydere i form af børnefamilier.

"Det er et problem for os, at det er de produktive skatteydere, der vælger at flytte til København. Derfor har vi en vision om at tiltrække 1.000 nye børnefamilier inden for en tiårig periode," siger Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V).

Miljøminister Karen Ellemann er som udgangspunkt positiv.