Kvinde død efter 11 timer på skadestuen

Hun kom med en dårlig hofte, men endte med at dø. Hvidovre Hospital frygter, at en kvinde er død på skadestuen, fordi hun ikke hurtig hjælp.
En kvinde er død på skadestuen på Hvidovre Hospital. Hospitalsledelsen kulegraver sagen, fordi man frygter, at hun ikke fik den hjælp hun skulle have.
En kvinde er død på skadestuen på Hvidovre Hospital. Hospitalsledelsen kulegraver sagen, fordi man frygter, at hun ikke fik den hjælp hun skulle have. Foto: Colourbox

For en måned siden døde en kvinde på Hvidovre Hospital, efter hun havde ventet i skadestuen i 11 timer.

Den lange ventetid var muligvis skyld i kvindens død, der nu bliver kulegravet af hospitalet.

Kvinden var taget på skadestuen med en hofte, der var gået af led, men endte med at dø af en række blodpropper i hjerne og lunger, skriver berlingske.dk.

Hospitalsledelsen frygter, at kvinden ikke fik den blodfortyndende medicin, hun har brug for.

"Hun lå alt for lang tid og ventede, og det er simpelthen ikke godt nok. Normalt er den type operationer nogle, der prioriteres meget højt," siger lægelig direktør Torben Mogensen på Hvidovre Hospital til avisen.

Dødsfaldet vækker bestyrtelse hos politikere i Region Hovedstaden, som i går vedtog en 'her-og-nu'-handlingsplan, der inden for en måned skal forkorte skadestuernes ventetider.

"Vi kan ikke have, at der er patienter som kvinden på Hvidovre, der venter så længe. De problemer skal vi have løst," siger formanden for regionsrådet, Vibeke Storm Rasmussen (S), til berlingske.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.