Skattedirektør har fortid som DSU-formand

Erling Andersen, direktør i Skat København og den ansvarlige for vurderingen af Helle Thornings (S) skattesag, er tidligere rød partisoldat.
Skattedirektør Erling Andersen var i sin ungdom formand for det socialdemokratiske ungdomsparti DSU.
Skattedirektør Erling Andersen var i sin ungdom formand for det socialdemokratiske ungdomsparti DSU. Foto: Nanna Kreutzmann / POLFOTO

Da Skat København vurderede Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnocks private skatteforhold, var det en kernesocialdemokrat, som sad ved roret.

Erling Andersen, skattedirektør i Skat's københavnerafdeling, var nemlig engang lokalformand i Socialdemokratisk Ungdom (DSU), skriver B.T.

Det viser sig også, at direktøren har været opstillet til kommunalvalget for Socialdemokraterne. Erling Andersen bekræfter oplysningerne over for avisen.

"Jeg synes, at det tilhører privatlivets fred. Jeg meldte mig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i 1975, da jeg var 17 år, jeg var aktiv i foreningen de næste tre-fire år og blev også formand. Jeg var også opstillet til kommunalvalget i 1978 som 'ungdommens socialdemokratiske kandidat', men blev ikke valgt," siger han til B.T.

I september 2010 var det Erling Andersen, som tog beslutningen om, at Stephen Kinnock ikke skulle betale skat i Danmark i den meget omtalte skattesag.

Erling Andersen vil ikke svare til avisen, om han stadig er medlem af Socialdemokraterne.

Kilde: BT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.