Skat skjulte VIP-mail for Thorning
Helle Thorning og Stephen Kinnock fik aldrig at vide, at topembedsmænd i Skatteministeriet også var informeret om deres skattesag. Foto: Thomas Lekfeldt / POLFOTO
Helle Thorning Schmidt (S) fik oplyst, hvilke personer, der havde fået tilsendt afgørelsen i hendes mands skattesag. Men der manglede to.

Orientering om skats afgørelse i Helle Thornings skattesag til topembedsmænd i Skatteministeriet blev holdt hemmeligt for Thorning selv.

Det viser en gennemgang, som B.T. har lavet af hele skats afgørelse i sagen, som er sendt til Helle Thorning Schmidt.

Nederst står der, hvem der har fået en kopi af afgørelsen. Men på trods af departementschef Peter Loft og produktionsdirektør i Skatteministeriet Steffen Normann Hansen fik en kopi - en såkaldt VIP-orientering - så står der kun navnet på statsministerens revisor Frode Holm.

De to embedsmænd er ikke nævnt, og det under professor Claus Haagen Jensen fra CBS.

"Jeg synes, at parret har krav på at blive informeret om, hvem der har kendskab til deres sag. Når der i brevet kun står én person, der er sendt en kopi til, så er det et problem, at sagen er sendt til andre," siger han til B.T.

Det er Erling Andersen som chef for Skat København, der har ansvaret for orienteringen. Han ville ikke kommentere sagen over for B.T.

Både Erling Andersen og Peter Loft har afleveret en redegørelse i sagen til skatteminister Thor Möger (SF), fordi Politiken har kunnet påvise flere møder mellem de to, før selve afgørelsen var truffet. Møderne skete selvom Peter Loft erklærede, at han intet kendte til sagsbehandlingen.

Kilde: B.T.