Skandaleramte OL-deltagere slipper billigt
De fire sydkoreanske badmintonspillere, som blev smidt ud af OL-turneringen, har fået nedsat karantænen igen.

Badmintonskandalen, der rullede under OL, er langt fra slut endnu.

To af de fire par, som blev smidt ud af OL-turneringen i London efter at have forsøgt at tabe med vilje, var fra Sydkorea, og her kan det betale sig at anke sin straf.

De fire kvinder har forklaret, at de kun fulgte ordrer fra deres trænere, og nu har de fået nedsat deres straf for anden gang.

Først blev de fire sydkoreanerne udelukket på livstid, dernæst blev straffen nedsat til to år, og nu må de sydkoreanske spillere efter en appel genoptage spillet efter en karantæne på blot seks måneder.

Det meddeler det sydkoreanske badmintonforbund.

De fire koreanske kvinder blev smidt ud, efter de havde forsøgt at tabe med vilje i opgør mod henholdsvis et indonesisk og et kinesisk par.

Årsagen var, at alle disse par var videre i turneringen inden de sidste gruppekampe, hvor et nederlag angiveligt ville give en lettere vej til medaljekampene.

Men det var tydeligt for alle - også de mange tilskuere, at spillerne på begge sider af nettet forsøgte at tabe. Farcen blev så stor, at det internationale badmintonforbund endte med at smide spillerne ud af OL-turneringen.

Den kinesiske stjerne Yu Yang blev så sur over at blive smidt ud, at hun efterfølgende indstillede sin karriere.

/ritzau/AFP