Singleboom: Det myldrer med enlige i Danmark
Der er flere enlige i Danmark end nogensinde før. Mere end hver tredje voksne er ikke i parforhold.
Knap 1,6 millioner er enlige i Danmark. Men de bor ikke alle alene. Hver fjerde bor sammen med en eller flere andre voksne.
Knap 1,6 millioner er enlige i Danmark. Men de bor ikke alle alene. Hver fjerde bor sammen med en eller flere andre voksne. Foto: colourbox/JOHN DOWLAND / PHOTOALTO

Der har aldrig været flere enlige herhjemme, end der er nu. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der ved årsskiftet var knap 1,6 millioner enlige, svarende til 37 procent af den voksne befolkning.

Det er dog ikke dem alle, der også bor alene. Faktisk bor hver fjerde af dem sammen med en eller flere andre voksne, hvad enten det er i en delelejlighed, et kollektiv, et kollegium eller på plejehjem.

Andelen af enlige er størst i gruppen af voksne under 30 år, hvor de udgør 58 procent. Men det er samtidig også her, man finder den største andel af personer, der bor sammen med andre.

Den eneste befolkningsgruppe, hvor antallet af enlige er faldet i løbet af årene, er gruppen på 60 år og derover. Her er det 38 procent, der er enlige, og det er et stykke under de 45 procent, der var enlige i 1986, hvor man begyndte registreringen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.