SF vil nu begrænse optag på erhvervsskolerne
Erhvervsskolerne skal kunne kræve at de studerende gennemfører et bestemt forberedende forløb, mener SF Arkiv/polfoto
SF vil nu give erhvervsuddannelserne et værktøj til at bekæmpe SU-rytterne

SF vil nu give erhvervsuddannelserne et værktøj til at bekæmpe SU-rytterne.

SF's ordfører på ungdomsuddannelserne, Lisbeth Bech Poulsen, foreslår et såkaldt ”betinget optag” til erhvervsskolerne.

”Det er ikke et opgør med det fri optag til erhvervsuddannelserne. Skolerne skal ikke kunne sætte antal på. Men de skal kunne kræve at de studerende for eksempel gennemfører et bestemt forberedende forløb, inden de går i gang med grunduddannelsen,” siger Lisbeth Bech Poulsen til Avisen.dk.

Det forberendede forløb skal kræves af de studerende, som har en historik, hvor de har påbegyndt flere uddannelser og er droppet ud eller som har sociale eller faglige problemer.

Reaktionen kommer nu efter at Avisen.dk har skrevet om SU-ryttere, der plager landets erhvervsskoler ved at cykle rundt i systemet. Nogle kan rapportere om studerende, der har påbegyndt helt op til 40 forskellige uddannelser.

Den umiddelbare reaktion fra S, SF og den radikal undervisningsminister Morten Østergaard har været, at fastholde det frie optage og den frie SU på erhvervsskolerne.

Men nu går SF alligevel i front med stramninger.

”Der skal gøres op med at erhvervsskolerne skal kunne rumme alt og alle uanset hvor forberedt man er på at tage en uddannelse,” siger Lisbeth Bech Poulsen.

via Listen To News