Danmarks nye fattige - hvor skal de bo? SF-profil raser: "Det er højrefløjen, når det er allerværst"
- Desværre er det her jo blot endnu et eksempel på regeringens skæve politik, siger Karsten Hønge. Foto: SCANPIX arkiv
Partiet forstår slet ikke logikken i regeringens kontanthjælpsloft.

Over 5.000 kroner om måneden. Så mange penge risikerer en enlig mor med ét barn at miste, hvis Folketinget vedtager regeringens forslag til et nyt kontanthjælpsloft. Det viser nye beregninger, som Lejernes Landsorganisation (LLO) har foretaget for Avisen.dk.

Forslaget blev i dag førstebehandlet i Folketinget. Det får hårde ord med på vejen af SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge. 

- Når regeringen fjerner 5.000 kr. per måned fra enlige mødre på kontanthjælp, kommer det til at ramme børnene. Vi risikerer, at mange enlige mødre bliver hjemløse, fordi de ikke længere har mulighed for at betale for en ordentlig bolig. Det kommer til at betyde, at rigtig mange børn kommer til at vokse op uden den nødvendige tryghed og stabilitet, siger Karsten Hønge.

Han finder det med egne ord ubegribeligt, at hans politiske modstandere "går så benhårdt efter de enlige forsørgere."

- Det er jo lidt som at skyde sig selv i foden, fordi man forringer den næste generations mulighed for at klare sig godt som voksne.” siger Karsten Hønge.

- Desværre er det her jo blot endnu et eksempel på regeringens skæve politik. Nogen skal jo betale regningen, når den næste Porsche skal være billigere, og når erhvervsliv og landbrug skal forkæles. De få bliver rigere, men revnerne i samfundet bliver flere og dybere. Det er højrefløjen, når det er allerværst, mener han.