SF kaster koldt vand på de 12 minutter
Villy Søvndal under dagens pressemøde på Landbohøjskolen på Frederiksberg. Foto: Magnus Holm / POLFOTO
Radikale skal med i en evt. rød regering, og de 12 min. var blot et eksempel. Det er de to vigtigste meldinger fra SF's sommergruppemøde.

For få måneder siden prydede store reklamer gadebilledet landet over, hvor Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt opfordrede os alle sammen til at arbejde 12 minutter mere om dagen.

Men i det valggrundlag, som SF i dag fremlagde ved partiets sommergruppemøde på Frederiksberg, var de 12 minutter ikke nævnt med et eneste ord.

"Det afgørende for os er ikke de 12 minutter, men at vi samlet arbejder mere," siger Villy Søvndal.

SF-formanden fastslår dog, at partiet stadig holder fast i målsætningen fra udspillet Fair Løsning, omend det mest var ment som et stykke "anskuelighedsundervisning".

"Det er bare skrevet på en anden måde. Det er skrevet på den måde, at vi skal arbejde mere. Der er forskellige veje til. Én af de veje er at arbejde 12 minutter mere. En anden måde er at flere deltidsansatte får lov at arbejde heltid," uddyber han.

Samtidig står det klart, at SF nu omtaler de Radikale i nye venlige toner. Væk er de hårde ord, som tidligere har præget forholdet mellem de to partier.

Midterpartiet skal helst med i en fremtidig centrum-venstre regering, også selvom de radikale skulle få held til at gennemføre afskaffelsen af efterlønnen med de borgerlige partier uden om en eventuel kommende rød regering, fastslår Søvndal.

"Vi har ikke ønske om en strid med de Radikale. (...) Danmark er for lille et land til den blokpolitik, som vi har set de seneste ti år. Det er vigtigt at have et samarbejdende folkestyre, hvor man overkommer de steder, hvor man ikke er enig," lyder det fra formanden.