Sejlerfamilie: Vi er kommet helskindede hjem

Dansk sejlerfamilie fortæller for første gang om opholdet hos de somaliske pirater.
Jan Quist Johansen har sammen med de seks andre danske gidsler været igennem voldsomme og dramatiske episoder.
Jan Quist Johansen har sammen med de seks andre danske gidsler været igennem voldsomme og dramatiske episoder. Foto: Mie Neel/Nordvestnyt / POLFOTO

Den danske sejlerfamilie, der netop er vendt tilbage efter et halvt år fangenskab, fortæller for første gang om opholdet hos de somaliske pirater.

"Vi har det efter omstændighederne godt. Vi har flere gange været igennem voldsomme og dramatiske episoder, men fordi vi har været samlet som gruppe, har vi formået løbende at bearbejde vores oplevelser. Vi føler derfor, at vi kommer trætte, men helskindede hjem," skriver familien i en pressemeddelelse.

Jan og Birgit Quist Johansen og deres tre teenagebørn blev sammen med to gaster taget til fange i slutningen af februar under en jordomrejse, som bragte dem igennem det piratfyldte farvand ud for Somalia.

I pressemeddelelsen, der er underskrevet familien Quist Johansen og de to gaster Viktor Greir og Rane Lund, skriver de syv, at de blev kapret på vej til Salalah, Oman i sejlbåd, 200 sømil fra deres mål, og at de siden blev holdt fanget om bord på et kapret fragtskib.

De har nu brug for at komme i gang med en normal hverdag. Derfor beder de "om forståelse og respekt fra pressen i den nærmeste tid."

"Vi vil gerne takke vores familier, som ud over at have været igennem en vanskelig periode, har kæmpet med at få os hjem. Derudover vil vi gerne takke alle andre, der har hjulpet og støttet os og vores familier," skriver de syv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.