VORES VALG Sass: DF kommer i regering
Skrækscenariet for Socialdemokraterne er DF i regering. Det er tættere på i dag, efter Lars Løkkes fornyede værdikamp, siger Henrik Sass. Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Fornyet fokus på værdikampen fra statsministerens side får Socialdemokraterne til at spå om en mulig V-DF-regering.

Lars Løkke Rasmussen (V) inviterer nu Dansk Folkeparti med i en blå regering efter valget.

Det mener oppositionen, efter statsministeren i Jyllands-Posten har lanceret et opgør med dem, der ikke vil samme udlændingepolitik som ham.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, vurderer, at det er en minister-invitation til Pia Kjærsgaard.

"Det er en tilnærmelse til DF, og skulle der komme et blåt flertal, så er det overvejende sandsynligt, at Dansk Folkeparti skal belønnes for støtte i alle de år som støtteparti," siger Henrik Sass Larsen til Newspaq.

En betaling som ifølge ordføreren kommer i form af ministertaburetter.

"Kommer der et blåt flertal, så ser jeg ingen hindring for, at Dansk Folkeparti bliver en del af regeringen. Det synes jeg, man kan læse ud af det interview, som statsministeren giver, samt den respons som Pia Kjærsgaard giver," siger Henrik Sass Larsen.

Grunden til Socialdemokraternes analyse er en udtalelse fra statsministeren.

"Det er ufattelig let at sidde på en café på Østerbro og tale om den grænseløse kærlighed. Men der er en frihedskamp, der foregår et andet sted, og som der ikke tales nok om," sagde Lars Løkke Rasmussen til jp.dk.

Tidligere søndag sagde Pia Kjærsgaard (DF), at statsministerens udmelding var det klogeste han havde sagt i valgkampen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har tidligere afvist DF i regering. Men Pia Kjærsgaard siger, at hun selv kan bestemme, om Dansk Folkeparti skal med i en blå regering.