Sambabold venter historisk dansk U17-hold
Viktor Ficher, tv., og Oliver Korch jubler under EM-slutrunden i maj, hvor holdet uheldigt blev slået ud af Tyskland i semifinalen. Foto: Aleksandar Djorovic / POLFOTO
Jugo Bonito. Det smukke spil skal nedbrydes, hvis Danmark skal have drømmestart på VM i Mexico.

Det danske U17-landshold får noget af en ilddåb, når holdet her til aften dansk tid indleder VM i Mexico.

I holdets første gruppekamp venter ingen ringere end Brasilien, der vel må betegnes som verdens stærkeste fodboldnation.

Men der er grund til at tro på mere end et hæderligt nederlag, understreger kommentator tidligere landsholdsmålmand Peter Kjær.

"Det, jeg hører fra folk, der har med holdet at gøre, er, at de er voldsomt talentfulde. Nu skal man jo passe på med at lægge for stort pres på så unge spillere, men de er lidt af en guldårgang," forklarer han over for Newspaq.

Og landstræneren for de unge talenter selv sætter da heller ikke sit holds lys under en skæppe.

"Vi har en chance mod alle. Og hvis vi rammer vores topniveau, så skal Brasilien være rigtigt gode for at slå os," lyder det fra holdets træner Thomas Frank over for Ekstra Bladet.

Det er første gang nogensinde, at et dansk U17 herrelandshold deltager ved VM.

U17-holdet har som målsætning at gå videre fra gruppen, hvor også Elfenbenskysten og Australien venter, i det Fifa har betegnet som turneringens dynamitpulje.

Tv-seere med hang til lindring for den store skuffelse ved U21 EM kan følge de danske drenge på Eurosport 2 fra klokken 22.