Salget af iPhones er styrtdykket

Apple har solgt 17 millioner iPads, men er blevet mere følsom over for økonomiske konjunkturer.
Forbrugerne holder umiddelbart igen med iPhone-købene i forventningen til en ny model senere på året.
Forbrugerne holder umiddelbart igen med iPhone-købene i forventningen til en ny model senere på året. Foto: AP/Sergey Ponomarev / POLFOTO

Den amerikanske elektronikgigant Apple kunne ikke leve op til markedets forventninger med sit regnskab for kalenderårets andet kvartal - der er regnskabsårets tredje - på trods af en gevaldig vækst.

Problemet for Apple er, at salget af iPhones faldt med 26 procent i andet kvartal til 26 millioner styk.

Selskabet selv vurderer, at det er spekulationer om lanceringen af en ny iPhone senere på året, der holder de indkøbslystne Apple-fans fra at købe ind.

Iagttagere siger, at Apple's brand synes at være blevet mere følsomt over for de økonomiske konjunkturer. Selskabet fortæller selv, at salget er været ramt i Europa, og at salget i Asien faldt med 22 procent til 7,9 milliarder dollar kvartal til kvartal.

- Det er en skuffelse, siger Channing Smith, som er med i ledelsen af fonden Capital Advisors Growth Fund.

Apple forbereder aktiemarkedet på yderligere skuffelser og forventer i indeværende kvartal en omsætning på 34 milliarder dollar og et nettoresultat på 7,65 dollar per aktie.

På positivsiden solgte Apple flere iPads end ventet, da der blev langet 17 millioner over disken mod estimeret 15,4 millioner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.