Sådan får du erstatning for en træningsskade
De færreste ulykkesforsikringer dækker skader opstået i forbindelse med farlige sportsgrene, eller hvis man har været påvirket i forbindelse med, at skaden er opstået. Foto: Colourbox/free
Hvis du vrider dit knæ eller får en skade under træning og får varige mén, kan du typisk få erstatning. Men tjek, hvad din forsikring dækker

Hvis du falder og slår dig på et glat fortov, på din løbetur eller forstrækker nakken, når du løfter vægte i fitnesscentret, kan det være en god idé at melde det til dit forsikringsselskab.

Så kan du nemlig få erstatning, hvis du har en ulykkesforsikring og senere får varige mén som følge af skaden.

Det vigtigste er, at man ikke venter med at anmelde skaden, til de varige mén viser sig, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent hos Forsikringsoplysningen.

- Hvis man har gener efter en skade, skal man kontakte lægen og forsikringsselskabet med det samme, siger hun til Ritzau Fokus.

Flere forsikringsselskaber har de seneste år oplevet et stigende antal anmeldelser fra personer, som er kommet til skade ved at dyrke fitness eller løb.

Ifølge Politiken har forsikringsselskabet Topdanmark de seneste tre et halvt år modtaget 50 procent flere træningsrelaterede anmeldelser.

Hos PFA Pension, der sundhedsforsikrer over 200.000 danskere, har man hver måned 400 personer, der har brug for hjælp med en skade, som er opstået i forbindelse med sport og motion i deres fritid.

- Man får typisk først erstatningen udbetalt, når det er afgjort, at man har fået varige mén, men det er vigtigt at melde skaden med samme. Nogle selskaber dækker også behandling til fysioterapi, siger Anja Lintrup Sørensen.

De fleste ulykkesforsikringer dækker skader efter forvridninger i arme, ben, ryg og nakke, men hvis det er nogle år siden, man har tegnet sin forsikring, kan ulykkesforsikringen være begrænset til kun at dække udefrakommende hændelser - for eksempel hvis man får en tagsten i hovedet eller bliver kørt ned. Det skal man være opmærksom på, siger Anja Lintrup Sørensen.

Som udgangspunkt skal man melde alle skader til sit forsikringsselskab, men der kan være undtagelser, siger Anders Valdemar Juhl, rådgiver i UvildigRåd.

- Man skal følge sin mavefornemmelse og vurdere, om man skal anmelde skaden eller om en forvredet fod bare skal have hvile i et par dage. Men hvis man er i tvivl, er det bedre at anmelde én gang for meget end én for lidt, siger han.

Fakta: Her dækker ulykkesforsikringen normalt ikke

- Du kan ikke få erstatning, hvis årsagen til skaden er sygdom, eller du har været påvirket af alkohol og stoffer.

- Hvis du dyrker farlig sport eller kører motorcykel kræver det typisk en udvidet dækning.

- Er du i tvivl om, hvilken forsikring, du har brug for, i forhold til din fritidsinteresse kan du få vejledning på www.forsikringsmaaler.dk.

Kilde: Forsikringsoplysningen

/ritzau/FOKUS