Så meget kan du bruge din køkkensvamp til
En køkkensvamp kan bruges til meget mere end opvasken scanpix
Den er beregnet til at rense beskidte gryder og pander, men den kan også bruges til overraskende mange ting i husholdningen og dermed lette dit arbejde.

Bøvler du med pletter i vindueskarmen, eller slås du altid med at få neglelak af neglene, så ånd lettet op – her får du en håndfuld gode råd, som Good Housekeeping har samlet til dig, og de kræver ikke andet end et par gode køkkensvampe.

Rene negle

Jo jo den er god nok. Du kan faktisk fjerne neglelak med en køkkensvamp og det er altså ikke ved at skrubbe løs på neglene.

Nej, du skal bruge svampen som opsamler for neglelakfjerner og duppe neglen ned på den…køb et lille bæger eller bøtte, klip et stykke svamp til og put det i bunden, som du hælder neglelakfjerner over. Derefter stikker du din finger i, lader den hvile der lidt og neglelakken er meget nemmere at tørre af bagefter.

Omvendt kan du også bruge en svamp, der er klippet i stykker, som tå-holder, når du skal tage neglelak på tæerne – med små stykker køkkensvamp mellem dem, så holder du dem adskilt og neglelakken smitter ikke af.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du op til træning i morgen

Redder dine planter

Svampen er en god fugtsuger. Put en svamp, helst en af de tynde slags, under din plante. Du vil opleve at det fugt, der måtte trænge ud af potten, bliver opsnappet af svampen og dermed ikke efterlader mærker på overfladen.

Og som om det ikke er nok, så kan svampen også bruges inde i krukken. Her kan den, hvis du placerer den nederst i potten, opsuge vand. Det er godt, hvis du har tendens til at vande for meget, for så suger svampen det. Og vander du for lidt, så holder svampen på vandet og sørger for, at planten ikke tørrer ud.

LÆS OGSÅ: Sådan falder du i søvn igen

Passer på lertøjet

Brug dine køkkensvampe som støddæmpere, hvis du opbevarer meget lertøj og porcelæn i samme skuffe – står deres kanter og bunde direkte side mod side, så kan der nemt komme ridser eller kanter kan knække. Men med en køkkensvamp sat i spænd, så gives der ekstra beskyttelse og dine køkkensager holder længere.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du pleje dine veninder

Væk med regnen

Har du en bestemt plads eller en krukke, hvor du altid stiller din våde paraply, så overvej at putte en køkkensvamp i bunden.  Den vil opsuge de regndråber, der glider fra paraplyen og sørge for, at der ikke efterlades en pøl af vand på gulvet eller i bunden, som laver skjolder og skal skrubbes væk.